Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kardum: Premladi smo za velike ciljeve

26.01.2012. 23:00
Kardum: Premladi smo za velike ciljeve


Nećemo juriti rezultat, no prirodno je da želimo napredovati i pobjeđivati – kaže Kardum


Neopterećeni rezultatskom hipotekom rukometaši Zadra ovih se dana pripremaju za nastavak natjecanja u Drugoj ligi – jug. Kao i na početku sezone, “plavi” će kroz preostalih 11 kola u trećem razredu hrvatskog rukometa prvenstveno potražiti iskustvo, dok će imperativ sakupljanja bodova i plasmana u viši rang pričekati da vrijeme odradi svoje.
– S obzirom da je naša momčad sastavljena mahom od igrača 1994. i 1996. godišta smatram da je to jedini ispravan put. Zato ove sezone nećemo nigdje žuriti, nego iz utakmice u utakmicu nastojati stvoriti čvrste temelje za budućnost. Zadovoljan sam ostvarenim u jesenskom dijelu prvenstva (peto mjesto op.a.), moji su igrači pokazali da posjeduju neosporan potencijal, ali istovremeno i da im nedostaje iskustva. Još su premladi da bismo pred njih postavljali velike ciljeve, pa ćemo stoga u drugi dio natjecanja ući bez većeg imperativa – naglašava Frane Kardum, strateg Zadra, ali i dodaje da “veći imperativ” ne znači njegov potpuni izostanak.
– Ostanak u ligi nije upitan, tako da smo s te strane potpuno mirni, no pred igrače ću zato postaviti novi zadatak te ih tako motivirati za nastavak.
A taj je zadatak?
– Slaviti u svim domaćim utakmicama i prikupiti barem bod više u odnosu na prvi dio. Naravno, pokušat ćemo što bolje igre pružiti i na gostovanjima, ali sa spomenutim bih bio zaista zadovoljan.
S uigravanjem za proljetni dio prvenstva Zadrani su počeli 10. siječnja, a do nastavka lige i prve utakmice sa drugom momčadi Splita, koja je na rasporedu 18. veljače, formu će brusiti uigravanjem u Mocirama i prijateljskim ogledima s klubovima iz regije.
– U planu su nam utakmice s Biogradom te mini – turniri u Biogradu i Zadru. Smatram da će to biti dovoljno uoči nastavka, a kada započne liga da ćemo uz pomoć nešto lakšeg rasporeda ostvariti još bolji učinak. Kazao sam već da nećemo juriti rezultat, no prirodno je da želimo napredovati i pobjeđivati.


 HRVATSKA ILI SRBIJA?




Karduma smo upitali kakve su šanse Hrvatske u večerašnjem polufinalnom dvoboju EP-a s domaćinom Srbijom?
– Očekuje nas teških 60 minuta. Srbija je domaćin, u zemlji vlada euforija zbog uspjeha njihove reprezentacije te nakon duže vremena imaju kvalitetnu momčad i rezultate, međutim, Hrvatska je unatoč svemu bolja momčad. Naša reprezentacija ima i iskustvo s velikih natjecanja, koje će, nadam se, prevagnuti u korist Hrvatske. Samim plasmanom u polufinale napravili smo velik posao, ali svi znamo koliko bi nam značilo jedino zlato koje nam nedostaje.