Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zatvara se konoba Skoblar

26.01.2012. 23:00
Zatvara se konoba Skoblar


Nažalost zatvorit ćemo konobu, a mojih osam radnika će ići na Zavod za zapošljavanje tih mjesec-dva dana pa će se kasnije vratiti kad opet otvorimo. Žao mi je zbog njih, ali ne mogu ih plaćati jer ću i sam biti na gubitku, kazao je Bruno Skoblar
Tijekom sutrašnjeg dana Bruno Skoblar  razmontirat će terasu svoje konobe na Trgu Petra Zoranića. U okviru radova na uređenju Trga, ispod Skoblarove terase potrebno je urediti instalacije. Dok su ti  grubi radovi u tijeku, kako je  rekao Skoblar, konobu će  morati zatvoriti.
– Nažalost zatvorit ćemo  konobu, a mojih osam radnika će ići na Zavod za  zapošljavanje tih mjesec-dva dana pa će se kasnije vratiti  kad opet otvorimo. Žao mi je  zbog njih, ali ne mogu ih  plaćati jer ću i sam biti na  gubitku.
Nadam se barem  dogovoru s Gradom Zadrom  da mi smanji doprinose u  vremenu u kojem će konoba  biti zatvorena, kazao je vlasnik konobe.
Skoblar je bio zakinut i  prošle godine kad je gradilište bilo zatvoreno, a  građani su najkraći prečac  nalazili upravo na njegovoj  terasi. Buka od radova i “vrzmanje” ljudi kroz terasu nisu baš stvarali dobar ugođaj  za objedovanje ili ispijanje  kave. Ipak, to nije omelo njegove najvjernije goste kojima će teško pasti zatvaranje  konobe.
No Skoblar se nada da će  sve biti bolje kad se Trg Petra  Zoranića napokon uredi.– Već su osam godina rupe  na Trgu i stalno su eki radovi,  šuškanja, prašina tako da se  radujemo što će se to napokon urediti i vjerujemo da  ćemo onda svi imati nešto od  toga, zaključio je Skoblar.
Na Poljani Šime Budinića  još traje popločavanje s istarskim kanfanarom, koji je  ovaj put impregniran. Kako  je kazao na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik  Zvonimir Vrančić, kamen je  odličan. Poljana bi trebala  biti sasvim završena do sredine veljače, a uređenje Trga  Petra Zoranića do sredine  svibnja.