Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Gubila se voda zbog jednog ventila?!

26.01.2014. 23:00
Gubila se voda zbog jednog ventila?!


Kada bi svi razmišljali kao naš sugrađanin Duje Zrilić možda bi jednoga dana imali šanse postati bogata i uređena država poput primjerice, Švicarske.
On je bio ljut, ogorčen, a najviše od svega zapravo tužan što se, kako je rekao, zbog samo jednog starog i dotrajalog ventila gubila golema količina vode koja je nepovratno odlazila u zemlju i u ovom je slučaju bespotrebno napajala. Sve je pokušavao kako bi upozorio na problem, ali su u zadarskom Vodovodu ostali gluhi, sve do trenutka dok se nije obratio novinarima. Problem je bio riješen istoga dana.
– Vodomjer su radnici promjenili u veljači prošle godine i ja sam odmah vidio kako su vratili ventil star vjerojatno 40 godina koji je bio neispravan tako da je voda odmah počela curiti iz šahta. To je mjesto ispred pet garaža, no većina ih je zatvorena, odnosno garažu koristimo samo još jedan susjed i ja. Računi za vodu potrošenu u garaži nam uredno stižu, no to su mali iznosi jer zapravo svu vodu koju trošimo u garaži je kad povremeno operemo auto ili pak, ruke. Nije stvar u računima, već u tome da se voda tako gubila i tekla i nikoga nije bilo briga, a sve samo zbog jednog ventila – pojasnio je Zrilić.
Dodao je kako je zbog ovog problema više puta bio u Vodovodu, no ništa se nije riješilo.
Direktor Vodovoda Tomislav Matek kaže kako za taj problem nije znao, ali da će odmah radnike poslati na teren.
– Moguće je da se dogodila greška, propust ili da možda ekipa koja je poslana na teren svoj posao nije odradila kako treba. Ali, ipak moram priznati da mi je teško povjerovati da nakon njegove prijave na šalteru za reklamacije nitko nije reagirao jer taj šalter i postoji zbog građana i njihovih primjedbi i mi sa svoje strane, na reklamacije uvijek reagiramo – naglasio je direktor Matek.
I tu je priča dobila dobar završetak jer su radnici zadarskog Vodovoda samo par sati nakon našeg poziva direktoru, promijenili ventil, stavili novi tako da se više velike količine vode bespotrebno ne gube.