Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

“Sabunić” prikupio sto kilograma hrane za azil

26.01.2014. 23:00
“Sabunić” prikupio sto kilograma hrane za azil


U namjeri da pomognu bespomoćnim psima koji se nalaze u životinjskom azilu smještenom na Žmirićima na zapadnom ulazu u grad Zadar, učenica 4. razreda osnovne škole Privlaka Julija Stefanović, pokrenula je akciju pod nazivom “Pomozimo psima u azilu”. Uz pomoć i sudjelovanje svojih prijateljica Patricije, Marte, Petre te cijelog drugog i četvrtog razreda OŠ Privlaka organizirali su sakupljanje hrane i priloga za azil.
No, učenici Juliji i njezinim školskim prijateljicama zdušno se priključio i Dječji vrtić “Sabunić” čijih je 40-tak polaznika sa tetama i ravnateljicom prof. Jasminom Barić od prosinca prošle godine do polovice siječnja ove godine sakupljalo hranu. Svako dijete vrtića donijelo je konzervu ili hranu u vrećici na koje su napisali svoja imena, a na koncu akcije zajedno su prikupili oko 100 kilograma razne pseće hrane.
Roditelji djece i tete odvezli su prikupljenu hranu u azil. Djeci je bilo žao što i sami nisu mogli dati hranu psima. No pojašnjeno im je kako je za njih opasno boraviti u azilu. Kako nam je pojasnila ravnateljica vrtića prof. Jasmina Barić, oni će zajedno s djecom, a naravno uz pripomoć roditelja, s ovakvim i sličnim akcijama nastaviti i nadalje kako bi na ovaj način pomogli stanovnicima zadarskog azila.