Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Na susretu 83 učenika iz osam škola

26.01.2017. 23:00
Na susretu 83 učenika iz osam škola


Gradski susret učenika osnovnih škola LiDRaNo 2017. održan je jučer u OŠ Krune Krstića. Na susretu je sudjelovalo 83 učenika i 25 mentora iz osam zadarskih osnovnih škola.
Susret je započeo prigodnim programom kojeg su za mlade sudionike, njihove mentore i sve goste, među kojima su bili ravnatelji škola te Ivan Hajdić i Joso Nekić iz gradskog UO za odgoj i školstvo, pripremili učenici škole domaćina. Plesa, pjesme i lijepih stihova nije nedostajalo kako uostalom i priliči na susretu koji njeguje hrvatski jezik, pisanu riječ i svu njegovu ljepotu.
LiDRaNo već godinama okuplja mlade koji iz svog srca izvlače najljepše riječi njegujući ljubav prema hrvatskom jeziku kroz različite oblike, literarnog, novinarskog, dramsko-scenskog stvaralaštva.
– Naša škola ove godine je domaćin i županijskog natjecanja koje će se održati 15. veljače u Kazalištu lutaka. Ove godine imamo nešto manje sudionika u odnosu na prošlu godinu. Ovo je događaj na kojem svake godine susrećemo potencijale buduće pisce, glumce i novinare, svestrane umjetnike. Zahvaljujem organizacijskom povjerenstvu naše škole koje je u vrlo kratkom vremenu odradilo ogroman posao te učenicima naše škole na prigodnom programu. Zahvaljujem i članovima prosudbenih povjerenstava koje očekuje nimalo lagan zadatak, izjavila je Jasmina Matešić, ravnateljica OŠ Krune Krstića.
Ravnateljica je podsjetila nazočne kako je njihova škola jedna od najstarijih na području grada. Škola postoji od 1944. godine i tada je nosila naziv Narodna osnovna škola, a bila je smještena u prostorima bivše Tvornice duhana. Godine 1960. promijenila je naziv u OŠ Krsto Ljubičić i preselila se u prostore u kojima je i danas. Godine 1991. mijenja naziv u OŠ Krune Krstića.
– Danas imamo 611 učenika, a od ove školske godine jedan razredni odjel više te radimo u jednoj smjeni. Zahvaljujući Gradu Zadru već 11 godina imamo tri skupine produženog boravka. Kompletno renoviranje škole 2008. i 2009. godine zaslužno je za to da danas radimo u vrlo lijepim uvjetima, napomenula je Matešić.
Svima je poželjela da s ovog susreta ponesu što više pozitivnih dojmova, novih spoznaja, ideja i iskustava, a učenicima je poželjela što manje treme i da se pred članovima prosudbenih povjerenstava pokažu u najboljem svijetlu.