Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Prva povijesna pobjeda nad Talijanima stigla Krševanovom gradu

26.01.2017. 23:00
Prva povijesna pobjeda nad Talijanima stigla Krševanovom gradu


Hrvatska je na Višnjiku u prvoj od dvije ogledne utakmice svladala Italiju i tako prvi put upravo u Krševanovom gradu pobijedila reprezentaciju s Apeninskog poluotoka. Izabranici Mate Stankovića djelovali su suvereno tijekom svih 40. minuta, ali bilo bi nepošteno reći da ni Talijani nisu imali svojih prilika. Strijelci za Hrvatsku bili su Franko Jelovčić i Josip Suton, dok je počasni zgoditak za goste postigao Felipe Manfroi u posljednjoj minuti susreta.
Prazne mreže
Prvu pravu priliku na utakmici imala je Hrvatska u 2. minuti. Nakon prekršaja nad Marinovićem, Grcić je na kratko dodavanje Sutona, opasno pucao. Lopta je fijuknula pored talijanskog gola. I Marinović je zaprijetio dvije minute kasnije, ali lopta je završila u bloku. Suton je okušao svoj udarac u 8. minuti, ali vratar Molitierno bio je na pravom mjestu. Nisu ni Talijani ostali dužni, zaprijetio je Castagna, ali Luketin brani. Najbolje dvije prigode u jednoj akciji imali su gosti iz Italije u 12. minuti kada je Boaventura odlično pucao, prvi njegov udarac brani Luketin, a drugi Suton u bloku. Igrala se 15. minuta kada je De Oliveira fantastično pucao, a Luketin još bolje obranio. Dobru prigodu imao je i Perišić u 16, minuti, ali mreža Talijana ostala je netaknuta. U 20. minuti najprije je na jednoj strani Schinin pogodio vratnicu, da bi u kontri Jelovčić bio u odličnoj prilici, ali njegov udarac je prohujao pored talijanskih vrata. Tako se na odmor otišlo bez pogodaka na obje strane.
Jelovčić i Suton
U nastavak je Hrvatska ušla sa nominalno najjačim sastavom, Marinović, Suton, Grcić, Jelovčić, a na vratima Luketin. Hrvatska je povela u 22. minuti susreta. Marinović je prošao po lijevoj strani jedan na jedan, i tukao, vratar Milotierno kratko odbija loptu koja dolazi do Sutona koji primjećuje samog Jelovčića i lopta je završila u mreži Talijana – 1:0. Nakon toga sve do 12. minute igralo se bez pravih prigoda na obje strane. A onda je sijevnula jedna brza kontra “kockastih”, Marinović je prevario svog čuvara i ciljao gornji desni kut talijanskog gola. Nažalost, njegov udarac bio je zamalo neprecizan. Matošević je u 15. minuti pokušao glavom prevariti Molitierna, ali lopta je otišla preko gola. Merlim je na drugoj strani umalo uspio izjednačiti udarcem s desetak metara. Minutu kasnije opasan udarac Merlima krajnjim je naporom “skinuo” Luketin. Italija je u tim trenucima opasno prijetila. U posljednje dvije minute Italija je izvela svog vratara i igrala s pet igrača u polju. Nakon otprilike minutu takve igre i opsade Luketinova gola, Suton je oduzeo jednu loptu i sa svoje polovice terena pogodio prazan gol Talijana – 2:0. Petnaest sekundi prije kraja susreta Manfroi je uspio smanjiti zaostatak Talijana, ali više od toga gosti s Apeninskog poluotoka nisu uspjeli napraviti. Danas je na rasporedu novi ogled Hrvatske i Italije u isto vrijeme, 19 sati.


 HRVATSKA – ITALIJA 2:1


Suci: Saša Tomić (Zagreb), Nikola Jelić (Varaždin), Josip Knezović (Split)
Strijelci: 1:0 Jelovčić (22′), 2:0 Suton (19′), 2:1 Manfroi (20′)
HRVATSKA: Jukić, Kanjuh, Grcić, Grbeša, Perišić, Jelovčić, Babić, Marinović, Jelavić, Matošević, Suton, Luketin, Horvat, Mudronja. Izbornik: Mato Stanković
ITALIJA: Molitierno, Chinchio, Micoli, Ercolessi, Mentasti, Bordignon, Boaventura, Cesaroni, Murilo, Schinina, Merlim, De Oliveira, Manfroi, Crema, Fusari, Castagna, Terenzi, Fortini. Izbornik: Roberto Menichelli.




 GRAD ZADAR BOLJI OD LIJEČNIKA


U uvertiri dvoboja reprezentacija Hrvatske i Italije revijalnu utakmicu odigrale su momčadi Grada Zadra i Zadarskih liječnika. Ovoga puta uspješniji su bili djelatnici Grada Zadra predvođeni gradonačelnikom Božidarom Kalmetom koji su na kraju slavili rezultatom 5:2. Ne bi bilo pošteno ne primijetiti da je Grad bio pojačan nekadašnjim igračem Zadra i Hajduka Draganom Blatnjakom, dok ju Doktori nastupili u oslabljenom sastavu bez najubojitijih igrača s Ginekologije. U svakom slučaju liječnici su ovoga puta morali čestitati gradskim djelatnicima i morat će čekati neku novu prigodu da im uzvrate za ovaj poraz.
GRAD ZADAR: Božidar Kalmeta (1), Mario Pešut, Darko Kasap, Alen Kociper, Denis Karlović (2), Davor Karlović, Ive Katić, Dragan Blatnjak (1), Damir Kalapać (1). Voditelj: Venci Kvartuč
ZADARSKI LIJEČNICI: Branko Dukić, Zvonimir Matas, Dražen Grgurović (1), Jadranko Turčinov, Branko Dupor, Ivan Žuvela, Pero Mijić (1), Tomislav Dominis, Željko Čulina, Dario Nakić, Voditelj: Šime Šalov.
Sudio je Šime Sipina.