Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Sa 43 ekipe srušili rekord Dalmacije

26.01.2017. 23:00
Sa 43 ekipe srušili rekord Dalmacije


Inglorious Quizards, kviz za sve ljubitelje sedme umjetnosti koji će se održavati jednom mjesečno u Qbaru, doživio je svoje prvo izdanje u subotu navečer. Početak je najavljen u 20.30 sati, a već pola sata kasnije u klub se više gotovo nije ni moglo ući. Mnogi su došli u ekipama, u kojima je po pravilima moglo biti od dva do pet članova, ali jednostavno nisu imali gdje sjesti, pa čak ni stajati. Spomenimo kao ilustraciju to da se nekoliko ekipa natjecalo stojeći za šankom, a neki su se, također stojeći, natjecali s terase kluba.
– Stvarno nismo očekivali ovakav odaziv, kazao je Andrej Fric, koji je s mladom ekipom filmoljubaca organizirao ovaj, prvi filmski kviz u Zadru. Uz Andreja, pokretači kviza su Tomislav Dumančić i Šime Taraš.
Ukupno su sudjelovale 43 ekipe, što je apsolutni rekord za neki kviz u Zadru, ali i u Dalmaciji. Pobijedila je ekipa “Glup i gluplji”, koja će na sljedeći kviz doći u top formi, nakon treninga s ekipom Zadarsko Ludilo, što je bila prva nagrada. Ukupno su bila 84 boda, a pobjednička ekipa odvojila je 68 bodova. Sljedeći kviz održat će se 18. veljače.
– Oduševljeni smo odazivom Zadrana. Iako smo očekivali dobru posjetu, nismo ni sanjali da ćemo već u prvom izdanju oboriti sve rekorde u posjeti kvizaške manifestacije na području Zadra i šire. Koliko nas je napunilo veseljem i ponosom, toliko nas i tjera da punom parom radimo na pripremi idućih kvizova, poboljšanjima i iznenađenjima. Izvora je pregršt, kreativnih ideja ne nedostaje, a i gotovo svakodnevno primamo zanimljive prijedloge i savjete od sudionika prvog kviza, kazao je Fric.
– Srećom filmska umjetnost je gotovo neiscrpno vrelo zanimljivih informacija stoga očekujemo da će se kvaliteta zadržati i u nadolazećim kvizovima. Hvala svima na dolasku i fantastičnoj atmosferi koju su kreirali, te strpljenju tijekom ispravljanja, zaključio je jedan od organizatora.