Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Puljanke su mušterije

Autor: Andrija Prović

26.02.2010. 23:00
Puljanke su mušterije

Foto: Sebastian GOVORČIN



Nakon Požege košarkašice Zadra danas (18 sati) očekuje drugo uzastopno gostovanje u Ligi za ostanak. U drugom kolu susrest će se s Biska Pulom, ekipom koju su savladale u sva tri ovosezonska ogleda, međutim, međusobni skor ne znači da su izabranice Marije Mazije favoriti i u ovom dvoboju. U prilog ovoj tvrdnji najviše ide podatak da su Zadranke u odnosu na prvenstvene susrete oslabljene za Inu Marin, najbolju igračicu koja je u pravilu odlučivala spomenute utakmice, te da je Pula u posljednja dva navrata odigrala daleko ispod svojih mogućnosti. Podsjetimo, u Kupu Ružice Meglaj – Rimac Zadranke su imale odlično šutersko izdanje te na kraju uvjerljivo slavile. No, budući da nisu imale realnih izgleda u daljnjoj fazi natjecanja, pitanje je koliko su Istranke uopće željele pobjedu. Što se tiče sraza u 14. kolu A-1 lige, konačnih 87:50 bilo je plod vrlo dobre predstave “bijelo-plavih”, ali i igre Puljanki u gotovo neprepoznatljivom izdanju. Stoga, teško je za povjerovati da će na parketu dvorane Mirna Pattanagio opet imati toliko neraspoloženih igračica. Nina Premasunac, jedna od hrvatskih najperspektivnijih mladih košarkašica, htjet će vratiti dug iz prošle utakmice, a isto vrijedi i za ostatak dobro posložene domaće ekipe. U prijevodu, sve gore navedeno znači da će Zadar teško do 4-0 skora s Pulom, ali teško ne znači i nemoguće. Prednost košarkašica s Višnjika je u spoznaju da su im Istranke ove godine bile redovite “mušterije”, da su i bez Ine Marin u drugom poluvremenu posljednjeg susreta održavale prednost, da njihova ekipa ima karakter kojeg dokazuju upravo kada je najteže, te da je imperativ pobjede na strani Pule. Također, kolektivnom igrom iz koje bi iskočilo nekoliko raspoloženih igračica, i Zadar može do zlata vrijednih bodova.
– S obzirom na naše tri ovosezonske pobjede te da je većina igračica u prošlom susretu s Pulom dobro reagirala, i očekivanja vezana uz ovaj dvoboj su veća. Međutim, ne smijemo zaboraviti da ovaj put igramo bez Ine Marin. Ako uspijemo zaustaviti Ninu Premasunac i Slađanu Todorović, smatram da se možemo nadati pozitivnom ishodu – smatra Branimir Peričić, pomoćni trener Zadra.
Raspored 2. Kola Lige za ostanak: Biska Pula – Zadar (subota, 18), Trešnjevka – Plamen Požega, Agram Zagreb – Split.


 AGRAM ZAOSTAJE


Pobjeda Pule u gostima kod Agrama u prošlom kolu dovela je Zagrepčanke u neugodnu poziciju. Naime, Agram trenutačno ima četiri pobjede, dvije manje od Pule i tri od Zadra. Za Zadranke je uspjeh Pule protiv Agrama utoliko važan što jer ispred pretposljednje pozicije ekipa s Višnjika sada ima zalihu od tri pobjede. U prilog Zadru ide i to što je u obje utakmice ove sezone bio bolji od Agrama. Ako ćemo kalkulirati (što u sportu i nije preporučljivo) Zadar bi s dvije pobjede protiv Trešnjevke doveo Agram u poziciju da u sedam utakmica mora nadoknaditi tri poraza zaostatka, a to nije lagan posao.