Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ne pamtim u svojoj karijeri lošiju utakmicu Zadra

26.02.2012. 23:00
Ne pamtim u svojoj karijeri lošiju utakmicu Zadra


Iskreno, volim da se ovakav poraz dogodio sada na početku proljetnog dijela kako bi nas mobilizirao i kako bi svaki igrač bio svjestan da bez maksimalnog angažmana nećemo do bodova u niti jednoj utakmici


Zadrani su na otvaranju proljetnog dijela prvenstva doživjeli uvjerljivi i neugodni poraz na gostovanju kod Lokomotive. Sve je za prvoligaša sa Stanova krenulo loše praktički od samog početka utakmice. Već u 3. minuti domaćin je imao prednost nakon što je Šitum pogodio Gluićevu mrežu. Nedugo zatim i drugi veliki peh. Antonio Mršić je nakon jednog duela u skoku laktom “pokosio” Ademija i zaradio crveni karton što je uznačilo da će Zadrani do kraja utakmice igrati s igračem manje. Nekako se Zebićeva momčad i držala do 72. minute, a onda je Kramarić povisio vodstvo svoje momčadi, da bi isti igrač u 85. mjinuti stavio “točku na i” ove utakmice. Ono što posebno bode u oči je činjenica da momčad sa Stanova tijekom 90 minuta nije uspjela stvoriti niti jednu izglednu priliku, što je još poraznija činjenica od samog poraza. Lošije za Zadar proljeće nije moglo početi.
– Jednostavno nemam riječi kojima bih opisao ovu utakmicu. Stvarno lošije nije moglo početi – kazivao je jučer ujutro Zadrov kapetan Jakov Surać.
Pocrvenjeli Mršić
– Od samog početka sve je krenulo naopako. Kao prvo primili smo zgoditak već u 3. minuti što nas je dodatno dotuklo. Međutim, nakon toga nastavili smo kao da se ništa nije dogodilo, kao da nismo u rezultatskom zaostatku. Lokomotiva nam je sakrila loptu, a mi smo bili potpuno nemoćni. Nakon toga crveni karton Mršića i u završnici su nas potopili s još dva gola Kramarića. Jednostavmno ne pamtim u svojoj karijeri da je Zadar odigrao lošiju utakmicu protiv bilo kojeg suparnika.
Ni Surać nije mogao naći razlog zbog kojeg Zadra ponovno pada u samom otvaranju utakmice.
– Jednostavno nemam neko logičćno objašnjenje zašto primamo tako rano golove. Događalo nam se to tijekom jesenskog dijela, a sada se već ponovilo u prvoj utakmici nastavka. Kao da se dogodi neka blokada na početku dvoboja, ne znam točno, kao da se misli – pa nećemo valjda primiti gol iz prvog napada. I umjesto da damo sve od sebe da to spriječimo, mi se prepustimo nadanjima.
Zadrov kapetan se slaže da Zadar nije imao nikakve šanse nakon isključenja Mršića.
– Smatram da je crveni karton bio opravdan. Istina je da kod Mršića nije postojala nikakva namjera da ozlijedi Ademija, ali bio je neoprezan i u skoku mu je laktom razbio arkadu. Kada je sudac vidio krv nije puno dvojio i Mršića je poslao pod tuš. Samim time s obzirom da se radi o direktnom crvenom kartonu ostali smo bez njega u sljedeće dvije utakmice koje su nam itekako važne. Poslije tog isključenja nismo imali šansi dostići prenost Lokomotive i taj događaj je svakako odredio daljnji tijek utakmice.
Pokušao je Surać locirati sve nedostatke Zadra na Maksimiru kojih nije manjkalo.
– Najlakše bi bilo reći da ništa nije štimalo, a to je najbliže istini. Stajali smo daleko od igrača i nismo pokazali ni “a” od agresivnosti koja je neophodna kako bi ostao neporažen u gostima. Mi u veznoj liniji nismo preuzeli odgovornost, bokovi su bili nevidljivi. Obrana je primila tri gola u pet metara. Što se tiče napadačkog učinka momčadi tu ne treba trošiti previše riječi. Tijekom 90 minuta nismo stvorili niti jednu pravu priliku, a prvi udarac i to mlak Ćurjurića dogodio se u samoj završnici utakmice. Jednostavno nitko od nas nije zaslužio prolazne ocjene.
Iskupljenje
Na kraju ispada da je Zadar još i dobro prošao s tri gola uz svojoj mreži.
– Jedini naš uspjeh protiv Lokomotive je da se nismo do kraja raspali i dopustili domaćinima da nas potpuno razbije. Iskreno, volim da se ovakav poraz dogodio sada na početku proljetnog dijela kako bi nas mobilizirao i kako bi svaki igrač bio svjestan da bez maksimalnog angažmana nećemo do bodova u niti jednoj utakmici. Vidimo da je Šibenik pobijedio, a također i Cibalia. Istra je ostala neporažena na Poljudu. Svi se bore i neće nam biti lako sačuvati prvoligaški status.
Već sljedećeg vikenda na Stanove stiže Šibenik.
– Najavljivali su u prvoligašu sa Šubićevca da će ako startaju pobjedom protiv jakog Intera pokušati ostati u Prvoj ligi. Vidimo da im je to uspjelo i sada će maksimalno gristi u svakoj sljedećoj utakmici. Radi se o mladoj momčadi, punoj novih igrača koji su željni dokazivanja.
Ali Zadar nema izbora, pobijediti se mora.
– Moramo svladati Šibenčane, nema druge varijante. Smatram da nas je ovaj poraz mobilizirao, dosta smo nakon Lokomotive pričali o toj utakmici i želim vjerovati da ćemo izvući pouke i već protiv Šibenčana biti puno bolji. Imamo pet dana za pripremu tog dvoboja u kojem moramo osvojiti tri boda – kazao je na kraju razgovora Jakov Surać.