Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Otvoren Europski proljetni kup

26.02.2012. 23:00
Otvoren Europski proljetni kup


Svečanim defileom i postrojavanjem sudionika te intoniranjem hrvatske i državnih himni sudionica, jučer u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima na Boriku otvoren je proljetni Europski kup za kontinentalne pse ptičare.
Svečanom otvaranju uz organizatore i Dalmatinskog psa i predstavnike krovnih kinoloških organizacija nazočili su savjetnica Odjela za zaštitu životinja Ranka Šimić, predstavnica Grada Zadra, djelatnica Upravnog odjela za poljoprivredu i razvitak otoka Nikolina Mičić, pročelnik za poljoprivredu Zadarske županije Danijel Segarić i ostali.
 – Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli ovu manifestaciju. Uvjeren sam da će se i ovdje dokazati kako su Zadar i Hrvatska otvoreni za sve ljudske djelatnosti, rekao je predsjednik HKS-a Damir Skok.
Nakon otvaranja u hotelu Funimation sastala se komisija FCI-a za kontinentalne ptičare dok je u 20 sati priređeno izvlačenje parova. Proljetni Europski kup završava večeras kada će se s početkom u 19.30 sati objaviti službeni rezultati te uručiti nagrade i priznanja najuspješnijima.