Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dok robija za jedan, sudi mu se za drugi pokušaj ubojstva

26.02.2014. 23:00
Dok robija za jedan, sudi mu se za drugi pokušaj ubojstva


U prvom je suđenju bio nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora, a u ponovljenom postupku mu je kazna umanjena na dvije i pol godine. No, Vrhovni je sud opet zatražio ponavljanje suđenja
Zvonimir Ninčević (46), u Zadru poznatiji kao Al Capone, u srijedu je po treći put sjeo na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru kako bi odgovarao zbog pokušaja ubojstva na zadarskom mostu od prije osam godina.
Naime, u prvom je suđenju bio nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora, a u ponovljenom postupku mu je kazna umanjena na dvije i pol godine. No, Vrhovni je sud opet zatražio ponavljanje suđenja.
Prema optužnici, napadnuti je na mostu sreo poznanike s kojima je zastao i popričao, a Ninčević ga je ubo u predio trbuha i zadao mu teške tjelesne ozljede te produžio na biciklu.
– Bio sam na mostu i pričao s prijateljem, a naša zajednička poznanica je ‘upala’ i nešto ‘brontulivala’. U tom je trenutku naišao Ninčević i prvo što sam od njega vidio bila je sjena, a onda i nož s kojim me silovito ubo u trbuh. Uspio sam se malo izmaknuti, a da nisam, možda bi mi stradala i jetra. Bio je to podmukli napad koji ni sa čim nisam isprovocirao. Nisam imao nikakve šanse da se branim, a da sam ga vidio vjerojatno bih pobjegao. Tko ne bježi od noža? Kako mi je ona ranije rekla, Ninčević je bio zaljubljen u nju, a smetala joj je njegova posesivnost, posvjedočio je.
Branitelj je naglasio da želi dokazati da Ninčević nije imao namjeru ubojstva, već da je mislio da brani svoju poznanicu.
Ninčević je, podsjetimo, već pravomoćno osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog gotovo identičnog incidenta koji se dogodio prije tri godine u jednom kafiću na Voštarnici kada je, navodno također braneći svoju poznanicu, nožem zamahnuo i ozlijedio gosta u kafiću.