Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Modernizacija prometnice 1,7 milijuna kuna

26.02.2014. 23:00
Modernizacija prometnice 1,7 milijuna kuna


Riječ je o radovima na betonsko-kamenoj zaštiti zemljanog pokosa, izgradnji nogostupa uokolo zelene oaze i rješavanju odvodnje, kazao je Ante Šarić, šef zadarske ispostave Hrvatskih cesta


U biogradskom naselju Torovi-Kosa u tijeku su radovi na modernizaciji Zagrebačke ceste, dijelu 16,2 kilometara državne ceste D503 Šopot (D27) – Biograd na Moru (trajektna luka).
– Riječ je o radovima na betonsko-kamenoj zaštiti zemljanog pokosa, izgradnji nogostupa uokolo zelene oaze i rješavanju odvodnje, kazao je Ante Šarić, šef zadarske ispostave Hrvatskih cesta.
Najkritičnija točka odvodnje je podvožnjak ispod Jadranske magistrale. Naime, kad se sruči velika kiša stvaraju se bujice koje nizbrdo u naletu jednostavno začepe podvožnjak koji se pretvori u umjetni bazen jer dosadašnja odvodnja ne može prihvatiti ogromnee količine oborinske vode. Najbolje to znaju vatrogasci JVP Biograd i komunalci komunalnog poduzeća Bošana koji u tim vremenskim neprilikama ispumpavaju vodu.
– Pri vrhu nizbrdice je izgrađen upojni bunar čija je svrha prikupljanje oborinskih voda. Vjerujemo da će upojni bunar riješiti pitanje odvodnje ispod podvožnjaka, kaže Šarić.
U sklopu rekonstrukcije sjevernog ulaza u grad izvršili su se i mnogi drugi zahtjevni radovi.
– Radovi na modernizaciji prometnice vrijedni su oko 1,7 milijuna kuna. Pored Grada investitor su i Hrvatske ceste, govori gradonačelnik Ivan Knez.
Pritom je podsjetio na važnost izgradnje kanalizacijskog sustava i drugih komunalno-infrastrukturnih kapitalnih investicija koje će umnogome poboljšati život građanima Biograda.
– Osim dva kružna toka na Jadranskoj magistrali, jedan na zapadnom ulazu u Biograd, kod istoimenog hotela-motela, a drugi na istočnom ulazu, kod skretanja za poslovnu zonu Bućina i kamp Soline, izgradit će se raskrižja na dvije razine. U sklopu projekta izgradit će se dva nova cestovna prolaza ispod magistrale koji bi izravno povezivali sjeverni i južni dio grada te izravan spoj na autocestu, kaže Knez.
Sredstva za te projekte namjeravaju se osigurati uz pomoć Hrvatskih cesta iz fondova Europske unije u sklopu Projekta obnove cesta Republike Hrvatske.