Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Tri projekta iz Zadarske županije među 13 najboljih u Hrvatskoj”

26.02.2014. 23:00
Tri projekta iz Zadarske županije među 13 najboljih u Hrvatskoj”


Nominirani su mrtvačnica na groblju na Viru, arhitektonsko-urbanističko uređenje Trga Petra Zoranića i Poljane Šime Budinića i Boutique hostel Forum


Objavljene su nominacije za godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata – UHA. Ususret velikoj izložbi arhitektonskih realizacija iz protekle kalendarske godine, UHA svake godine objavljuje najbolje projekte nominirane za nagrade u četiri kategorije, koje izabire Stručni savjet.
Novi Stručni savjet
Prošle godine izabrano je novo predsjedništvo Udruženja hrvatskih arhitekata, na čelu s Predsjednicom Sanjom Cvjetko Jerković, a ovogodišnja odluka o nominiranima bio je prvi takav zadatak novog Stručnog savjeta.
U Stručnom savjetu su Boris Fiolić, voditelj Stručnog savjeta UHA-e i 2. dopredsjednik UHA-e, Vedran Duplančić, Marko Vitković, Mira Tadej Crnković, Nikola Škarić, Janko Velnić i Željko Golubić. Savjet je nominirao 13 autora i autorskih timova od prijavljenih 99 autorskih ostvarenja.
Među tih 13 ostvarenja su čak tri rada iz Zadarske županije, od kojih su dva u ustoj kategoriji.
Za nagradu „Viktor Kovačić” – za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva za proteklu kalendarsku godinu nominirane su mrtvačnica na groblju na Viru i arhitektonsko-urbanističko uređenje Trga Petra Zoranića i Poljane Šime Budinića. Autor virske mrtvačnice je Bogdan Marov sa suradnicama Ivanom Grgurec Zagrajski i Zrinkom Palekom. Autori uređenja trga i poljane su Aleksandra Krebel i Alan Kostrenčić, a suradnici na projektu su im bili Jelenko Hercog (grafički dizajn), Hrvoje Giaconi (konzervatorske konzultacije), Hrvoje Turkulin (tehnologija drva), Bruno Lovrenčić (vizualizacije), Slavica Polić, Ivan Vadanjel, Darovan Tušek.
Forum za nagradu “Bernardo Bernardi”
Za nagradu „Bernardo Bernardi” za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja za proteklu kalendarsku godinu nominiran je zadarski Boutique hostel Forum. Autor je Studio Up, odnosno Damir Gamulin. Suradnici su Jelena Martić, Izvor Simonović- Majcan, Marko Salopek, Robert Tičić, Sara Jurinčić, Vanda Trifunović, Hrvoje Šmidihen, Nikola Brlek, Rosa Rogina, Mirna Udovišić, Nikola Arambašić, Siniša Radić (strojarstvo), Vojislav Štrbac (elektoinstalacije), Milan Bjedov (vodovod i kanalizacija), Maksim Carević (zaštita od požara i zaštita na radu), Ante Uglešić (statika).