Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

U prodaji novi album Alergije

Autor: Irena Jurjević

26.03.2009. 23:00
U prodaji novi album Alergije

Foto: Irena JURJEVIĆ



Počevši od danas na stranici www.myspace.com/alergijaband može se nabaviti novi album zadarskog punk banda Alergija. ‘Globalno zatoopljenje’, treći je njihov album koji je uslijedio nakon 12 godina, i to nakon ‘Četvrtog staleža’ i ‘Alergije’. Pregovori s izdavačkim kućama trajali su neko vrijeme, no na poslijetku članovi benda su se ipak odlučili na samostalno izdavanje albuma, i to i iz razloga da bi cijena albuma ne bi za fanove prelazila četrdeset kuna
– Distribucija ide preko Dallas recordsa, no album je rađen kod prijatelja u Smile designu. Na tu verziju smo se odlučili kako bi ona bila jeftinija za ljude. Jer, da smo išli kod izdavača CD ne bi bio jeftiniji od šezdeset kuna, i to u nabavi, pojasnio je frontmen benda Stipe Bujas.
 Cijena albuma naručena preko Alergijinog Myspace profila iznositi će tako 40 kuna, dok će u u trgovinama ona ovisiti o maržama. Osim izlaska novog albuma, Alergija je zadnjih mjeseci poprilično aktivna, pa tako možemo uskoro pogledati njihov nastup u emisiji Garaža na HRT2 4. travnja. Nakon toga slijedi nastup u Čakovcu ali i gostovanje na zagrebačkom izdanju ‘Made in Zadar’ u Tvornici 16. travnja. Zakođer, dogovoreni su nastupi i u Sisku, Osijeku i Rijeci, te na posljetku koncert i u Zadru krajem petog mjeseca na kojem će ulaz biti besplatan.
Album ‘Globalno zatoopljenje’ ima 14 pjesama, s tim da je jedna pjesma, ‘Laž’ sa starog albuma Ona je ponovno snimljena kako bi se napravila poveznica između starog albuma ‘Četvrti stalež’ i ovog novog ‘Globalno zatopljenje’. Na albumu je i obrada Tomislava Ivčića ‘Bepo Bagulin’, a ostalih dvanaest je novih i autorskih.
-Rekao bi da smo ovaj album radili deset godina, jer nismo profesionalci i ne živimo od glazbe. Zato se sve i rasteglo. Jer, svi mi radimo svoje poslove i od toga živimo. U zadnje tri, četiri godine angažirali smo se malo više i zato je album i priveden kraju, pojasnio je Bujas.