Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Građani zovu bolnicu, a nitko se ne javlja

Autor: Marija Knežević

26.03.2010. 23:00
Građani zovu bolnicu, a nitko se ne javlja

Foto: Vedran SITNICA



Jedna od opcija je da pričekamo dovršetak zgrade Poliklinike i da kupimo centralu s pomoću koje će biti umrežene i Bolnica i Poliklinika, što bi nam najviše odgovaralo, pojašnjava ravnatelj Nakić


Mnogi Zadrani koji pokušavaju nazvati Opću bolnicu Zadar nailaze na poteškoće u uspostavi poziva. Prije otprilike dva tjedna centrala je bila u kvaru, i onima koji su zvali javljao se operater koji ih je obavještavao kako nije moguće uspostaviti vezu. Serviseri su pokušali ukloniti kvar, no to nije bilo moguće te je Bolnica posegnula za privremenim rješenjem.
– Privremena centrala koju imamo ne zadovoljava naše potrebe i trenutačno razmatramo opcije za trajno rješenje. Centrala je u funkciji ali je stanje takkvo da kad osoba nazove broj porte 315-677, signal ne pokazuje da je linija zauzeta, već da zvoni a da se nitko ne javlja. Stvarnost je potpuno drukčija – u isto vrijeme ima otprilike dvadesetak ulaza na taj broj a samo jedan “prolazi” i dok se ta linija ne proslijedi operater ne može primiti drugi poziv, objašnjava ravnatelj Opće bolnice Zadar Dario Nakić.
Od nedavnog kvara centrale polovica internih brojeva nije u funkciji. To znači da, primjerice, ako su na jednom katu dva broja, jedan od njih ne radi. Sve to utječe na protočnost informacija i podataka zbog kojih građani svakodnevno nazivaju Bolnicu.
Nova centrala Bolnicu bi koštala između 600 i 700 tisuća kuna, no i druge opcije su “u igri”.
– U pregovorima smo i nastojimo pronaći rješenje koje će nas zadovoljiti. Jedna od opcija je da pričekamo dovršetak zgrade Poliklinike i da kupimo centralu s pomoću koje će biti umrežene i Bolnica i Poliklinika, što bi nam najviše odgovaralo. Takva, automatska centrala, otvarala bi mogućnost direktnog poziva na željene odjele, s tim da bi, prema našem planu, prva tri broja bila ista, a sljedeća tri bi bila brojevi odjela, kaže Nakić ističući kako moli građane za razumijevanje do pronalaska trajnog rješenja. Ono će, budu li se odlučili za čekanje završetka radova na Poliklinici, ipak moglo oduljiti. U međuvremenu će, kaže Nakić, nadograditi privremenu crntralu kako bi bolje funkcionirala.