Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Paleka: Ne smijemo ponoviti Umag

Autor: Andrija Prović

26.03.2010. 23:00
Paleka: Ne smijemo ponoviti Umag

Foto: Filip BRALA



Ako žele ostati u utrci za viši rang, rukometaši Zadar Slada morat će prekinuti negativan gostujući niz. U proljetnom dijelu prvenstva Zadrani su izgubili oba susreta odigrana izvan Mocira (Umag i Županja), dok će večeras (18 sati) u Solinu potražiti priliku za opstanak u vrhu ljestvice. Momčad Roka Paleke u dvoboj 20. kola ulazi nakon prošlotjednog slabog izdanja protiv Kaštela i s upitnim stanjem forme, no pobjeda i dva nova boda i dalje ostaju imperativ trenutačno drugoplasiranog sastava.
S druge strane, Solin zauzima 12. mjesto u ukupnom poretku te je u nastavku Prve Dukat HRL, od šest pokušaja slavio samo jednom. Bilo je to u 16. kolu kada su na domaćem terenu uspjeli savladati fenjeraša Slatinu. U odnosu na prvu fazu natjecanja, momčad iz gradića na Jadru ostala je bez vanjskog igrača Šime Ivića koji je karijeru nastavio u susjednom EMC Splitu, a redove Solinjana zbog loših financijskih uvjeta napustio je i iskusni Marko Šimović. Unatoč dvije nove akvizicije na vanjskoj liniji (Joško Radić i Antonio Popović), večerašnji suparnik Zadrana uspio je uknjižiti svega četiri prvenstvene pobjede. Stoga, nedvojbeno je na čijoj je strani uloga favorita. Bez obzira na loše igre Zadra u posljednjih nekoliko utakmica, istu bi ulogu gosti svakako trebali kapitalizirati. A hoće li, ipak pričekajmo istek 60. minute u Solinu. Dovoljno je sjetiti se Umaga kada su “plavi” krenuli put Istre samo odraditi posao, a vratili se pognutih glava.
– Ne smijemo dopustiti reprizu Umaga gdje smo pokleknuli u srazu s otprilike sličnim protivnikom. Oprez će biti nužan i iz razloga što je Solin u dosadašnjem dijelu prvenstva bodove gubio prvenstveno zbog neiskustva, a ne zbog loše momčadi. Zanima nas isključivo naša igra te ćemo nastojati napraviti korak dalje k ostvarenju jasno zacrtanog cilja. Vjerujem da u 20. kolu možemo do prve proljetne gostujuće pobjede – rekao je Roko Paleka, trener Zadar Slada, od kojeg saznajemo i da Buovac, Brkljača i Humbolt zbog manjih zdravstvenih problema ovaj tjedan nisu trenirali punim intenzitetom, no ipak će se naći na popisu putnika za Solin.
Zadar je posljednji put gostovao u Solinu tijekom zimske stanke, a Palekini su izabranici u prijateljskom susretu slavili 28:33. Isto im je pošlo za rukom i u sedmom kolu u Mocirama (31:24).  Raspored 20. kola: Solin – Zadar Slad (subota, 18), Kaštela Adriachem – Županja, Crikvenica – Prelog, Ivančica Ivanec – Umag, Trilj PV – Gorica, Senj Wallenborn – Slatina, Đakovo – Arena Jadrograd.