Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Bronca za Antonija Mirkova i Nikolu Draču

Autor: Viktor Bogut

26.03.2013. 23:00
Bronca za Antonija Mirkova i Nikolu Draču


Članovi Taekwondo kluba Zadar nastupili su na “Plemenitom taekwondo turniru Zaprešića” u konkurenciji juniora i seniora. U Konkurenciji 850 natjecatelja u svim dobnim kategorijama iz 84 ekipe iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Italije Zadrani su došli do vrijednih rezultata.
Za juniore je ovo ogledni turnir HTS-a za stjecanje bodova za ulazak u reprezentaciju. Junior Nikola Drača (+78 kg) u prvom kolu uvjerljivo je pobijedio Antuna Nikolića (Otok) sa 10:4. U idućem kolu, odnosno polufinalu poražen je od Doriana Zorića. Nikola je tako osvojio treće mjesto i brončanu medalju. U seniorskoj konkurenciji Antonio Mirkov (-68 kg) je u prvom kolo pobijedio Andreja Kovačevića (Grobnik) prekidom sa 17:2, a zatim u polufinalu izgubio od Slovenca Nejca Hladnika (11:12) i tako ostao na trećem mjestu.
Imao je Zadranin veliku priliku, jer je do pred kraj imao prednost, međutim, nekoliko sekundi prije kraja borbe Hladnik je uspio preokrenuti za jedan bod u svoju korist. Natjecanje je bilo dobar test za državna prvenstva. Tako će 6. travnja Zadrani će nastupiti na Prvenstvu Hrvatske za juniore. Nikola Bojo, član Zadra, istog će vikenda s hrvatskom reprezentacijom nastupiti u Belgiji na jednom od najjačih europskih turnira.