Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadar pozdravio zlatne olimpijce

Autor: Viktor Bogut

26.03.2013. 23:00
Zadar pozdravio zlatne olimpijce

Foto: Marin GOSPIĆ



Igramo u gradu sporta koji se s razlogom zove grad košarke, ali i vaterpolo ovdje ima značajnu tradiciju. Nadamo se da će nam Zadrani pomoći i da ćemo imati veliku podršku – kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Tucak


Zadrani će napokon imati priliku uživo vidjeti hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju na djelu. U sklopu Svjetske lige u Zadar će stići reprezentacija Turske, a utakmica počinje danas u 18 sati na bazenu Višnjik.
– Očekujem pobjedu, naravno – ističe izbornik reprezentacije Ivica Tucak, koji ne vjeruje da bi njegovi igrači mogli upasti u veće probleme u današnjoj utakmici.
– Mi smo definitivno kvalitetnija reprezentacija od Turske, iako ćemo danas nastupiti u kudikamo drukčijem izdanje nego na ostalim utakmicama Svjetske lige. Doveli smo u Zadar velik broj mladih igrača, no igrajući u Hrvatskoj uvijek imamo obvezu pobijediti. Ova utakmica će biti prilika za mlađe igrače. U svakom slučaju očekujem lepršavu igru i pobjedu, jer ipak je velika razlika u kvaliteti ovih dviju reprezentacija. Sve osim naše pobjede bilo bi veliko iznenađenje, iako će Turci nastupiti u mnogo boljem sastavu nego što su nastupili na našoj prvoj utakmici u Istanbulu.
Hrvatska je nedavno u odlučujućem dvoboju protiv Crne Gore u Kotoru izgubila utakmicu i priliku za plasman na završni turnir Svjetske lige pa tako prošlogodišnji pobjednici neće braniti naslov na smotri najboljih reprezentacija. Ipak, jasno je da je glavni izazov za olimpijske pobjednike Svjetsko prvenstvo koje će se od 19. srpnja do 4. kolovoza održati u Barceloni, a Hrvatska je u skupini sa Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadom i Južnoafričkom Republikom.
– Svjetska liga ima određen značaj, a mi smo zapravo priliku za završnicu izgubili još u prvom kolu, kada smo kod kuće protiv Crne Gore imali jedan nesretno-nespretan poraz. Mnogo bolje smo odigrali nedavno u gostima protiv istog protivnika, ali u onim uvjetima nismo mogli doći do pobjede. Nemamo sada više šanse doći do završnice, ali to sad možda nije ni toliko važno, jer jer je ovo natjecanje stiglo u nezgodnom trenutku za nas. Mnogo važnije nam je Svjetsko prvenstvo.
A od olimpijskih pobjednika očekuju se na Svjetskom prvenstvu dobri nastupi i, dakako, dobar plasman.
– Ako se do nastupa u Barceloni uspijemo svi skupiti i budemo zdravi, sigurno da ćemo imati jaku reprezentaciju. U tom slučaju Hrvatska će krenuti na najveći plasman.
Izbornik je pozvao i Zadrane da danas daju podršku hrvatskoj reprezentaciji.
– Nadamo se punom bazenu i želimo da ova utakmica služi kao promocija vaterpola u Zadru, koji ima prekrasan bazen na Višnjiku. Igramo u gradu sporta koji se s razlogom zove grad košarke, ali i vaterpolo ovdje ima značajnu tradiciju. Nadamo se da će nam Zadrani pomoći i da ćemo imati veliku podršku. Smatram da olimpijski pobjednici to i zaslužuju – zaključio je Ivica Tucak.