Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Masnić: Šteta što nismo u Superligi

26.03.2017. 22:00
Masnić: Šteta što nismo u Superligi


Zadrani su četvrti put u posljednjih pet sezona igrali u skupini u kojoj su se s još tri suparnika borili za prva dva mjesta i ulazak u Superligu. Kao i u prethodna tri pokušaja momčad s Višnjika osvojila je treće mjesto, pa će želje za plasmanom među osam najboljih hrvatskih sastava čekati neka bolja vremena. Istina, nisu ni ova loša, ali još uvijek nedovoljno dobra za korak koji se vrlo lako mogao dogoditi i ove sezone. Varaždin i Medicinar Zadru nisu bili toliki problem, već je branu za plasman u gornji dom (neočekivano) podignuo Split protiv kojeg su “plavi” upisali tri uzastopna poraza u kojima su od mogućih devet osvojili samo dva boda. Premalo da bi se kapitalizirali uspjesi s preostala dva konkurenta u ligi.
Preksinoć je na Višnjiku gostovao Varaždin u utakmici koja je bila sve samo ne revijalna. Igralo se kao da je u pitanju borba za titulu prvaka pa su malobrojni gledatelji mogli uživati u dramatičnoj i kvalitetnoj utakmici. Zadar je poveo 2:0, u trećem setu imao meč loptu, da bi gosti uspjeli izboriti peti set. Imali su Varaždinci u odlučujućem setu vodstvo 7:13 kada su se već prekriženi Zadrani zainatili i odlučili sezonu završiti pobjedom. U tome su i uspjeli pa im za utjehu ostaje da su obranili treće mjesto.
– Utakmica s Varaždinom je bila preslika cijele sezone u kojoj smo pokazali velike oscilacije u igri. Bilo je utakmica, kao što je bila i ova s Varaždinom, kada smo trebali pobijediti 3:0, a na kraju smo izgubili ili spašavali dva, odnosno jedan bod. Bilo je i situacija kad smo gubili, kao sada u petom setu, pa smo na kraju slavili. Ukratko, bilo je svega, od odličnog do vrlo lošeg – rezimirao je Marin Masnić, trener Zadra koji je, unatoč neuspjehu u borbi za ulazak u Superligu sezoni dao prolaznu ocjenu.
– Nismo nezadovoljni jer smo ponovno afirmirali 2-3 mlada igrača. Nažalost, nismo naplatili dobre izvedbe koje smo pokazali u većini od ukupno osam dvoboja s Medicinarom i Varaždinom . Kada vidimo kako smo igrali s njima, a ti sastavi idu među osam najboljih imamo za čime žaliti. Bili smo blizu i plasmanu u polufinale Kupa. Šteta što u tome nismo uspjeli, ali možda će nam se sve to vratiti sljedeće sezone.
Masnić je tako zaključio:
– Malo nam je nedostajalo ostvariti najbolje rezultate u povijesti kluba. Ipak, mlada smo momčad koja će sigurno napredovati u budućnosti što nam daje nadu da ćemo u godinama koje dolaze ostvariti ono što do sada nismo uspjeli.
Konačni poredak: Medicinar 22, K. Varaždin 21, Zadar 15, Split 12.
ZADAR- K. VARAŽDIN 3:22
(25:19, 25:21, 24:26, 18:15, 20:18)
ZADAR – Dvorana IV ŠC Višnjik. Gledatelja: 100. Suci: Juravić, Maričić (oboje Zadar).
ZADAR: Jelenić, M. Perić, Diklić, Lucijan Perić, Surać, Luka Perić, Jurlin, Pernjak, Dukić, Babić, Mišlov. Trener: Marin Masnić.
KITRO VARAŽDIN: Somođi, Stanić, Juren, Čilaš, Silić, Rogina, Jošić, Trupković, Nevžala, Miklošić. Trener: Josip Klein.