Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Stolnotenisači u novom finalu

Autor: Viktor Bogut

26.04.2009. 22:00
Stolnotenisači u novom finalu

Foto: Filip BRALA



Stolnotenisači Donata svladali su Pulu u gostima i na taj način s konačnih 2:0 osigurali finale doigravanja za prvaka Hrvatske. Nakon što su u srijedu slavili na svom terenu i na taj način iskoristili prednost domaćeg terena, za finale im je bila potrebna još jedna pobjeda do koje su došli u subotu na krilima Kineza Jia Zhenga koji je ostvario dvije pobjede, a da treće došao u dvoboju parova.
Iako su Puljani pobjedom Brazilca Mancinija nad mladim Josipom Miljkovićem poveli, sve ostalo je išlo na mlin zadarskim stolnotenisačima. Prvo je Zheng glatko sredio Stankovsog, da bi u idućem dvoboju Slavić pružio veliki otpor Davoru Karloviću, ali iskusni Zadranin je ipak u konačnici uspio s 3:2 riješiti susret u svoju korist. Zadrani su u paru ponovo bili prejaki za mladi pulski par, a točku na i stavio je Zheng pobjedivši najboljeg Puljanina Mancinija.
Zadrani će se tako ponovo naći u finalu, gdje će im se suprotstaviti branitelj titule, momčad Zagreba. Donat ima prednost domaćeg terena i ona bi trebala igrati značajnu ulogu, ali gotovo indentična situacija dogodila se i prošle godine. Stolnotenisači Donata imali su prednost, poveli s 1:0, a nakon toga bili poraženi. Prva utakmica finala je na rasporedu 7. svibnja, a strateg Denis Karlović morat će psihološki pripremiti momčad na protivnika kojemu je osvajanje titule postala rutina.


 PULA – DONAT 1:4


Mancini – Miljkovic 3:0, Stankovski – Zhneng 0:3, Slavić – Karlović 2:3, Mancini/Slavic – Zheng/Karlovic 0:3, Mancini – Zheng 0:3.
Prva utakmica: Donat – Pula 4:1.