Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dobri rezultati nakon godinu i pol dana rada

26.04.2011. 22:00
Dobri rezultati nakon godinu i pol dana rada


Nedavno je Karate klub K-1 iz Rijeke ugostio članove Karate kluba Petrina iz Bibinja i Karate kluba  Gradina iz Zemunika Donjeg. Ova dva županijska kluba djeluju godinu i pol dana,  a nastup u Rijeci im je bio  treće natjecanje. U klubu ističu da je interes za karate u  tim mjestima poprilično velik.  Sredinom svibnja u povodu  Dana općine Bibinje u dvorani OŠ Stjepana Radića u  Bibinjama bit će organiziran  Dan karatea, na kojemu će se  demonstrirati i predstaviti  mještanima ovaj sport. Već  11. lipnja će i u Zemuniku  Donjem biti priređeno natjecanje po uzoru na dosadašnje manifestacije.
Kad je riječ o turniru u  Rijeci nastupilo je pet klubova, a mladi karatisti iz Bibinja i Zemunika postigli su  zavidne rezultate. Tako su  Bibinjci osvojili jednu zlatnu,  dvije srebrne i dvije brončane  medalje, a Zemuničani dvije  zlatne i dvije brončane. Od  članova Petrine u katama je  Lino Sikirić osvojio prvo  mjesto, a Bruno Režan treće.  U predkatama srebrni je bio  Ante Šindija, a brončana Antonia Vuica, dok je u borbama Bruno Režan bio drugi.
Kod Gradina u predkatama  je Niko Čurković bio prvi, a  Marino Buljat treći. U borbama je Marko Brkić došao  do zlata, a Lana Mihaljević  osvojila je brončano odličje.
Iz županijskih klubova ističu da je ovaj turnir u Rijeci  bio i prijateljski susret, koji u  osnovi promiče tradicionalni  karate, a ujedno pruža djeci  potporu i motivaciju da zavole borilačku vještinu čija  domovina je otok Okinawa.