Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ninjani se boje davati podatke

26.04.2011. 22:00
Ninjani se boje davati podatke


Ono što su gotovo svi popisivači primijetili kod našeg stanovništva jest da se boje iznositi podatke, jer ih je strah od poreza. To se naročito odnosi na površinu zemljišta koje obrađuju


Kao što je poznato, za  popis stanovništva na području grada Nina prijavilo se  29 osoba, a izabrano je njih 9  te jedan kontrolor.
Toliko ih je, naime, predviđeno za popis stanovništva u  15 statističkih krugova na području Nina. Do sada je popisano 95% stanovništva. Paralelno s radom na terenu radi  se na sređivanju podataka,  koji će se nakon završetka  popisa koji traje do 28. travnja  2011. godine, dostaviti na  obradu Državnom zavodu za  statistiku.
Svi popisivači vrijedno rade  i puni su entuzijazma, bez  obzira na poneke reakcije pojedinih osoba. Ono što su   gotovo svi popisivači primijetili kod našeg stanovništva  jest da se boje iznositi podatke, jer ih je strah od poreza. To se naročito odnosi na  površinu zemljišta koje  obrađuju. Također susreću se  s problemom nedostataka  potpunih podataka o osobama koje popisuju. Naročit je  problem unos podataka o  praznim i zatvorenim objektima na području Nina, kojih  ima poveći broj.