Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pomoć malom Davidu

26.04.2011. 22:00
Pomoć malom Davidu


Želimo pomoći obitelji našeg učenika Davida Orlića, ali ne samo materijalno, već i duhovno kroz zajedničku molitvu. Pozdravljam KUD “Branimir”, odnosno Tamburaški orkestar kao i naš Katedralni župni zbor koji zajednički sudjeluju u ovom plemenitom događaju, kazao je don Šime Kevrić


Obilježavanju završetka Velikog tjedna i najvećeg katoličkog blagdana  Uskrsa pridružili su se i ninski  tamburaši članovi KUD-a  “Branimir”. Oni su u ponedjeljak navečer u punoj vjeronaučnoj dvorani novoizgrađene župne kuće pod dirigentskom palicom voditeljice Ivane Burela, a uz sudjelovanje mješovitog župnog  Katedralnog zbora “Sv. Marcela”, kojim je ravnala časna  sestra Krešimira Zanki, priredili cjelovečernji prigodni  koncert.
Koncert je bio posvećen ozdravljenju 12-godišnjeg  dječaka Davida Orlića iz Grba. Za njegovo liječenje od  leukemije prikupljali su se dobrovoljni novčani prilozi za  vrijeme i nakon koncerta.
Okupljene su na početku  uime organizatora pozdravili  dekan ninskog dekanata i  nadžupnik don Šime Kevrić te  dugogodišnja predsjednica  KUD-a “Branimir” Marija  Dejanović.
– Dobrodošli na ovaj koncert koji ima humanitarnu dimenziju. Želimo pomoći obitelji našeg učenika Davida  Orlića, ali ne samo materijalno, već i duhovno kroz zajedničku molitvu. Pozdravljam KUD ‘Branimir’, odnosno Tamburaški orkestar  kao i naš Katedralni župni  zbor koji zajednički sudjeluju  u ovom plemenitom događaju. Želim svima još jednom sretan i blagoslovljen  Uskrs, kazao je don Šime Kevrić.
Predsjednica Marija Dejanović je uz ostalo istaknula da  je ovo sedamnaesto po redu  tradicionalno uskrsno okupljanje mladih ninskih glazbenika, dodavši da je to i  prigoda da se od sveg srca  upute zajedničke molitve ninskim svecima zaštitnicima za  ozdravljenje malog Davida.
U nastavku je uskrsno pismo bolesnoga Davida Orlića,  upućeno u znak zahvale svim  ljudima dobre volje, kao i svim  znanim i neznanim dobročiniteljima koji su na bilo koji  način pritekli u pomoć njemu  i njegovim roditeljima, majci  Ljubici i ocu Davoru, pročitala mlada tamburašica Nikolina Škibola, dok je Ana Glavan potom pročitala molitvu.
Koncert je otvoren prigodnom uskrsnom skladbom  “Uskrsnu Isus doista”. Uslijedile su i ostale “Gospodin  slavno uskrsnu”, “Ostani s nama” te druge koje su uz pratnju tamburaša izveli članovi  Katedralnog župnog zbora.  Publika je sve nastupe popratila pljeskom kao i kada su  na podij izišle mlade solistice  Ivana Glavan i Lorena Relja.