Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Sa dva boda proslavit ćemo plasman u viši rang

26.04.2011. 22:00
Sa dva boda proslavit ćemo plasman u viši rang


Možda će zvučati pretjerano samouvjereno, no vjerujem da Sinjane možemo limitirati na samo 15-ak golova. Izuzetno smo motivirani


Iako su u 20. kolu doživjeli visok i neočekivano neugodan poraz od Metkovića (34:23), a domaćoj momčadi dopustili da se približi na samo bod zaostatka, rukometaši Biograda i dalje su u više nego izglednoj poziciji za potvrdu ovosezonskih ambicija. Maksimalnim učinkom iz dvije posljednje utakmice sastav iz kraljevskog grada zadržat će vodeću poziciju na ljestvici Druge HRL – jug, a ovogodišnji prvoligaški san pretvoriti u zbilju. Svjestan je toga i Ivan Buovac, lijevi vanjski “plavih” koji će reći da Biograđane ništa neće omesti na putu do jasno zacrtanog cilja, da je Metković bio samo loš dan i posljedica subjektivnih okolnosti.
– Ne želim se vaditi na suđenje jer to onda zvuči kao blijedi alibi, no činjenica je da sam u prvih 15-ak minuta već imao dva isključenja, dok je Marino Troskot, naš prednji igrač i jedan od ključnih igrača u obrani, početkom drugog poluvremena zaradio treću kaznu, tj. crveni karton. Kriterij jednostavno nije bio ujednačen, a tada je zaista teško igrati i stizati prednost. Smatram da zbog navedenog u Metkoviću i nismo mogli puno više napraviti – požalio se Buovac.
Je li posrtaj u dolini Neretve demoralizirao momčad?
– Ma kakvi, odlučno će topnik Biograda, sve što se dogodilo na nas je djelovalo upravo suprotno; dalo nam je još veći motiv – želju da u dvije posljednje utakmice dokažemo da smo zaista najkvalitetniji sastav, da smo više nego zasluženo na prvom mjestu.
Prvu priliku za dokazivanje Biograđani će imati u subotu, kada će u derbiju 21. kola ugostiti trećeplasirani Kamičak. Buovac kaže da je pobjeda jedina opcija.
– Možda će zvučati pretjerano samouvjereno, no vjerujem da Sinjane možemo limitirati na samo 15-ak golova. Izuzetno smo motivirani, što smo pokazali i prošli tjedan kada smo u prijateljskom susretu svladali Zadar pa smatram da ćemo na istoj razini odigrati i vjerojatno najvažniju ovosezonsku utakmicu. S dva nova boda pred svojom ćemo publikom proslaviti ulazak u viši rang. Pobjedom želimo riješiti sve nedoumice, a ne ovisiti o rezultatima Metkovića.
Prvenstvo će Biograđani okončati dvobojem s trenutačno posljednjeplasiranim Opuzenom. Sve osim slavlja gostujućih spadalo bi u red velikih iznenađenja.
– Ne želim podcjenjivati, ali smatram kako Opuzenci zaista nemaju šanse. Svjesni smo da se Opuzen bori za ostanak u Ligi, no ne osigura li ga prije, protiv Biograda će biti suočen s praktički nemogućom misijom – poručio je samouvjereni Buovac.
 


Druga HRL – jug




Rezultati 20. kola: Solin – Dubrovnik 29:20, Krilnik – Jelsa 30:31, EMC  Split II – Olimpija 36:24, Metković 1963 – Biograd 34:23, Kamičak – Trilj  Pršut Voštane 28:27, Trogir – Opuzen Tehnodelta 28:23.
Poredak: Biograd 35, Metković 1963 34, Kamičak 33, EMC Split II 19, Krilnik, Dubrovnik 18, Trilj PV 17, Solin 16, Olimpija, Jelsa 14, Trogir, Opuzen T. 11
U 21. kolu igraju: Solin – Trogir. Dubrovnik – Krilnik, Jelsa – EMC Split II,  Olimpija – Metković 1963, Biograd – Kamičak, Trilj PV – Opuzen Tehnodelta.