Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Požar na jedrenjaku je podmetnut!

26.04.2012. 22:00
Požar na jedrenjaku je podmetnut!


Drveni jedrenjak dužine preko deset metara u vlasništvu Zadranina Ivana Arbanasa (63) poprilično je izgorio i riječ je o preko sto tisuća kuna štete. Izazvan je namjerno na dva mjesta u unutrašnjosti broda, a izgorjelo je nadgrađe, paluba i dio unutrašnjosti


Pet dana nakon izbijanja požara na drvenom jedrenjaku dužine deset metara u vlasništvu 63-godišnjeg Zadranina Ivana Arbanasa, zadarski su policajci očevidom utvrdili kako je riječ o namjerno podmetnutoj vatri te da je požar izbio na dva mjesta u unutrašnjosti broda.
Što se pak, tiče materijalne štete, ona je procijenjena na preko sto tisuća kuna. Počinitelj je za sada nepoznat, no policija provodi intenzivno kriminalističko istraživanje kako bi bezobzirnom “piromanu”, a moguće i više njih, ušla u trag. No, kaznena prijava zbog izazivanja požara već je podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.
Sva sreća u ovoj nesreći jest činjenica da u trenutku izbijanja vatre na brodu nije bilo nikoga tako da nitko nije stradao.
A, sve je, naime, počelo u noći sa subote na nedjelju oko 1.30 sati poslije ponoći kada su zadarski vatrogasci zaprimili dojavu da gori brod koji je na vezu u Tankerkomercovoj marini u Ulici Ivana Mažuranića u Zadru.
Lučkoj kapetaniji dojavili su pomorski policajci kako je došlo do požara na brodici u blizini zadarske marine. Djelatnik kapetanije otišao je potom na mjesto događaja, gdje su vatrogasci pjenom gasili požar do 3 sata. Jedrenjaku je izgorjelo nadgrađe, paluba i dio unutrašnjosti, a nakon gašenja vatrogasci su iscrpili vodu iz brodice da ne bi došlo do potonuća. Nakon toga, dodatnom kontrolom između 5 i 6 sati ujutro, utvrđeno je kako nema onečišćenja mora niti opasnosti od potonuća.