Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Raspjevana i rasplesana cvjetna livada

26.04.2012. 22:00
Raspjevana i rasplesana cvjetna livada


Zahvaljujući Zelenim danima u organizaciji radija 057 subotnje jutro na zadarskom Poluotoku proteći će itekako veselo i razigrano.
Živa atmosfera prisutna je svake godine, no kako ove godine radio 057 obilježava i 20. godišnjicu svog djelovanja, pripremljen je poseban program, najavljuje Igris Smrkinić uime organizatora. Program “Raspjevana i rasplesana cvjetna livada” započinje u 11 sati na Obali kneza Branimira i to defileom velike „Starke konversice”, predvođene animatorima i divovskom bubamarom, čija putanja će se kretati duž zadarskog mosta, preko Narodnog trga i Kalelarge, do Poljane Ivana Pavla II., gdje će biti održan bogati zabavni program.
Tamo će naime, dotična „starka” veličine 2×3 metra poslužiti kao velika likovna instalacija koja će se uređivati pod vodstvom Nila Karuca. Repertoar ukrasa bit će šarolik – dječje poruke upućene planetu Zemlji. Neće nedostajati niti drugih sadržaja.
Na drugom punktu bit će održana dječja radionica „Volim planet svoj”, u sklopu koje će se oslikavati platnene vrećice, a na repertoaru će se naći i „Rasplesana livada”, kolaž plesnih koreografija Zadarskog plesnog ansambla pod vodstvom Martine Ružić i Lare Stanin. Također, tu je i „Zeleno kolo sreće”, nagradna igra s pregršt različitih sponzorskih nagrada, teglica cvijeća, privjesaka i bedževa, a sudionici bi na kraju trebali napraviti veliki zagrljaj oko Poljane Ivana Pavla II.
– Organizacijom ovakvih manifestacija želimo zapravo samo istaknuti ono što ionako radimo već posljednjih dvadeset godina, a to su događanja kojima želimo uveseliti građane grada Zadra. Nadamo se da ćemo i idućih 20 godina imati istu tu priliku i radost da istim aktivnostima nastavimo i dalje, zaključila je Smrkinić.