Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Traži se trobod vrijedan Prve lige

Autor: Drago Bajković

26.04.2013. 22:00
Traži se trobod vrijedan Prve lige


Vrijeme je za 29. kolo Prve HNL. Danas će na travnjak u Stanovima istrčati Zadar i Inter, i pokušati doći do bodova u ovoj, za obje momčadi vrlo važnoj utakmici.
Momčad sa Stanova eventualnom pobjedom »cementira« put ostanka u Prvoj ligi, a Interu je ova utakmica »biti ili ne biti«. U slučaju poraza žuti iz Zaprešića jednom nogom već će biti u drugoligaškom društvu.
Obje momčadi su u ovoj sezoni jednom slavile u međusobnom dvoboju, zanimljivo, ni jedna ni druga pred svojim gledateljima. Inter je nanio Zadru uvjerljivi poraz na Stanovima, dok je Zadar bio bolji u Zaprešiću. Što će donijeti treći sraz vidjet ćemo danas, na Stanovima se nadaju da će travnjak uzdignutih ruku napustiti domaća momčad. Za pobjedu u Zaprešiću najzaslužniji je bio mladi napadač Zadra Stipe Perica čiji je gol u 88. minuti donio veliki trobod.
– Ne bi bilo loše da se ponovi isti scenarij i danas na Stanovima – kazivao je jučer Stipe.
– To nam je bila vrlo važna pobjeda, nekako nas je digla iz mrtvih. Da tada nismo slavili teško bismo se u današnjoj utakmici mogli iskupiti. Svaka pobjeda nad izravnim konkurentom ima veću vrijednost od obične pobjede. Neću reći da vrijedi dvostruko, ali nije ni to daleko od istine.
–  Nadam se da će Stanovi biti puni, da će nas doći podržati što veći broj naših sugrađana. Od pete godine posjećujem utakmice Zadra i uvijek je bilo puno navijača, a sada kada ja igram tribine su poluprazne. Dođite navijati za nas, a mi ćemo vam vratiti svojom borbom na travnjaku – poručio je na kraju navijačima Stipe Perica.