Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Zadar prosuo važne bodove

Autor: Drago Bajković

26.04.2013. 22:00
Zadar prosuo važne bodove

Foto: PIXSELL



Zadar je u utakmici koja je imala veliko značenje doživio poraz na Stanovima od zaprešićkog Intera. Iako su domaćini poveli u 50. minuti zgoditkom Ivančića, Oršić i Budimir su svojim pogocima  donijeli pobjedu gostima iz Zaprešića.
Igra u prvom poluvremenu nikoga nije moglo zadovoljiti, a ponajmanje malobrojne Zadrane na tribinama. Inter je ostavio nešto bolji dojam u tom prvom dijelu.
U drugi dio Zadrani su ušli puno agilnije o odmah se vidjelo da ne žele ponoviti igru iz prvog dijela. Već u 50. minuti to je donijelo rezultata. Begonja je na desnoj strani ispremiješao gostujuću obranu i uputio oštru loptu u šesnaestrac Intera. Tamo je na 13 metara prima Ivančić i iz teške situacije pogađa donji desni kuta vratara Delača – 1:0. 
Inter je izjednačio već u 56. minuti. Jerbić je igrao rukom što je gostima donijelo slobodni udarac na lijevoj strani. Svi su očekivali centaršut u šesnaesterac, a  Oršić je uputio loptu koja je letjela prema suprotnom kutu Zadrova gola. Gluić je pogriješio, samo vršcima prstiju dotaknuo je loptu i praktički je sam ubacio u svoju mrežu – 1:1.
U 62. minuti Bosec je zatresao mrežu Zadrana, ali na intervenciju pomoćnog suca Bebek je dosudio zaleđe.
U 75. minuti vrlo slična situacija onoj kada je Inter izjednačio. Samo što je sada došao do vodstva. Oršić je opet izveo slobodnjak s lijeve strane, Gluić je kratko boksao loptu na koju je u gužvi naletio Budimir i praktički je ugurao  u Zadrovu mrežu – 1:2.
Duboko u sudačkoj nadoknadi sporna situacija u kaznenom prostoru gostiju, nekoga od „žutih” lopta je udarila u ruku,a  sudac Bebek samo je odmahnuo rukom. Na žustar prigovor kapetana Suraća Bebek je „odgovorio” crvenim kartonom.


– Čestitke Interu i treneru Magiću na pobjedi. Nismo imali ni potrebno htijenje ni igru i nismo zaslužili ni bod, a kamoli tri. Utakmicu smo izgubili u Zagrebu i u Osijeku, kada smo igrali puno bolje, a nismo osvojili bodove, kao što je Inter napravio na našem terenu. Sada se idemo vaditi u Vinkovce, rekao je nakon utakmice trener Zadra Ferdo Milin,


 ZADAR – INTER 1:2




ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Tomislav Petrović (Valpovo) i Miro Grgić (Osijek). Strijelci: 1:0 Ivančić (50′), 1:1 Oršić (56′)Žuti kartoni: Con, Begonja, Sarić (Zadar), Bosec, Bagarić (Inter)Crveni: Bosec 84. ( drugi žuti), Surać
ZADAR: Gluić 5, Prahić 5,5, Buljat 5,5(od 84. Terkeš-), Con 5,5(od 33. Sarić 5,5), Heister 5,5, Jerbić 5,5, Bilaver 6, Begonja 5,5, Mršić 5, Perica 5,5, Ivančić 6,5(od 69. Surać 5,5). Trener: Ferdo Milin
INTER: Delač 5,5, Čeliković 6(od 59. Bosec 5,5), Bagarić 6, Kramarić 5,5(od 76. Rundić-), Budimir 6,5, Mlinar 6, Herceg 6, Plazanić 6, Oršić 6,5, Milardović 6 (od 59. Škarić 5,5), Pokrivač 6. Trener:Rajko Magić