Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Neka riva u cviću pliva

Autor: Dragana Glavočić

25.04.2010. 22:00
Neka riva u cviću pliva


U sklopu manifestacije “Dani cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu”, u nedjelju je priređen 7. cvjetni korzo pod nazivom “Neka riva u cviću pliva” u kojem su sudjelovali polaznici dječjih vrtića Zadarske županije. U cvjetnom korzu sudjelovalo je 250 mališana iz devet dječjih vrtića diljem Zadarske županije.
U cvjetnoj povorci sudjelovali su bumbari iz Dječjeg vrtića “Cvit” iz Raštana Gornjih i Donjih, proljetni mornari iz Dječjeg vrtića “Cvitić” iz Turnja, ninski cvjetići iz Dječjeg vrtića “Morska vila” iz Nina, vesele ciklame iz Dječjeg vrtića “Biograd” iz Biograda, proljetni šeširi iz Dječjeg vrtića “Zvončić” iz Poličnika, proljeće je procvalo iz Dječjeg vrtića Gardelin” iz Pakoštana, cvjetna livada iz Dječjeg vrtića “Bubamara” iz Benkovca i posljednji u povorci bili su domaćini-veseli cvjetovi ciklame i jaglaci iz Dječjeg vrtića “Cvit” iz Sv. Filipa i Jakova.
Predvođeni Pakoštanskim mažoretkinjama, veseli mališani u Cvjetnom korzu krenuli su od igrališta prema autokampu “Đardin” gdje su obišli sajamski prostor. Nakon obilaska sajamskog prostora, Cvjetni korzo je krenuo prema rivi, gdje su dječji vrtići predstavljeni posjetiteljima na središnjoj pozornici, a potom su se vratili na igralište gdje je 250 mališana otpjevalo pjesmu “Uberi cvitak”. U povodu jubileja festivala, TZ Sv. Filip i Jakov izdala je u vlastitoj produkciji pjesmu “Uberi cvitak”.
Ravnateljica Dječjeg vrtića “Cvit” u Sv. Filipu i Jakovu Mirjana Zalović kazala je da je ovogodišnji, sedmi po redu, Cvjetni korzo inspiriran cvijećem i proljećem.
– Iz godine u godinu imamo sve veći broj sudionika, ali i zainteresiranih za sudjelovanje u Cvjetnom korzu. Sve više nam se javljaju za sudjelovanje u Cvjetnom korzu vrtići iz susjednih mjesta, kazala je Zalović.