Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dr. Željko Čulina novi ravnatelj zadarske bolnice

26.04.2016. 22:00
Dr. Željko Čulina novi ravnatelj zadarske bolnice


Iako se spekuliralo kako će Bolnicu do objave natječaja za ravnatelja voditi ginekolog Branko Dukić, saznajemo kako je upravo ministar Nakić inzistirao na imenovanju Čuline
Usvajanjem odluke o ukidanju sanacijskih postupaka u zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj prestao je i mandat sanacijskoj upraviteljici Opće bolnice Zadar, Andrijani Bedalov.
I dok ona koristi preostali godišnji odmor, u Bolnici saznajemo kako će njeno mjesto preuzeti voditelj Odsjeka za pulmologiju, dr. Željko Čulina. Dužnost će i službeno preuzeti po imenovanju od strane Upravnog vijeća Bolnice što bi trebalo uslijediti nakon što Upravno vijeće dobije još dva člana.
Naime, zadarski župan Stipe Zrilić jučer je imenovao tri člana Vijeća, no ono po zakonu mora imati pet članova. Osim već imenovanih Ante Vukašine, županijskog pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo te Milene Ikić, pročelnice Odjela za samoupravu i upravu, članom Vijeća postao je i dr. Zvonimir Matas, specijalist gastroenterologije.
U Upravno vijeće trebaju biti postavljeni i predstavnici bolničkog sindikata, no još se čeka da održe sjednicu na kojoj će odlučiti koga žele za svoga predstavnika u ovom tijelu.
Iako Upravno vijeće Bolnice još nije kompletirano, iz liječničkih krugova saznajemo kako je ipak odlučeno tko će nakon Bedalov preuzeti Bolnicu, a Čulina je definitivni izbor jer je tako odlučio ministar Dario Nakić. Iako se spekuliralo kako će Bolnicu do objave natječaja za ravnatelja voditi ginekolog Branko Dukić, saznajemo kako je upravo Nakić inzistirao na imenovanju svojega bliskog suradnika Čuline.
Čulina je inače dugogodišnji HDZ-ov vijećnik u Županijskoj skupštini, no po političkom radu nije osobito poznat. Uživa daleko veći ugled u svojoj struci, što će odsad moći potvrditi i vođenjem zadarske bolnice.
Zanimljivo je da je Čulina 2009. godine bio protukandidat sadašnjem ministru zdravlja, no između trojice kandidata Upravno vijeće Bolnice tada je izabralo Nakića. Sedam godina kasnije, Čulini se san ipak ostvario, pa će imati priliku pokazati svoje umijeće vođenja najvažnije zadarske zdravstvene ustanove.