Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Glasovac: Ne pripremam se za preuzimanje stranke, već ključeva grada

26.04.2017. 22:00
Glasovac: Ne pripremam se za preuzimanje stranke, već ključeva grada


Jedan od protukandidata Davoru Bernardiću za šefa SDP-a Ranko Ostojić ovih je dana osnovao udrugu i dao joj vrlo simboličan naziv – “Pozitiva”. U nju su već učlanjeni Ostojićevi najvjerniji suradnici iz SDP-a, njih četrdesetak, koji nisu najsretniji načinom na koji aktualni šef Davor Bernardić vodi stranku. Nije stoga trebalo puno da mediji najave kako se unutar SDP-a sprema frakcija koja bi polako Bernardića maknula s trona i pojačala Ostojićev utjecaj.
Ostojić je medijima potvrdio da je osnovao udrugu, no napominjući kako u njoj nisu samo članovi SDP-a. U “Pozitivi” tvrde kako nije riječ o inicijativi protiv Bernardića, nego o građanskoj udruzi koja bi trebala postati Ostojićeva platforma za djelovanje na ljevici. No, u dijelu medija već je objavljena informacija kako je Ostojić proteklog vikenda na Hvaru okupio najvjernije pristaše, a dio SDP-ovaca, donosi “Slobodna Dalmacija”, procjenjuje kako Ostojić kroz rad ove udruge namjerava zadržati stranačku bazu u Dalmaciji te je po mogućnosti proširiti na ostatak Hrvatske.
Mediji već spominju i imena ljudi koji bi zamijenili Davora Bernardića u slučaju da do toga dođe, a Zadranima najzanimljivije je ono čelnice gradskog SDP-a i kandidatkinje za gradonačelnicu Zadra Sabine Glasovac. Spomenuti su i Peđa Grbin te Boris Lalovac, no izvori iz SDP-a na koje se pozivaju mediji kažu kako je u zadnje vrijeme sve više onih koji bi na tome mjestu rado vidjeli “novu zvijezdu u usponu – Sabinu Glasovac” pri čemu bi joj odlična odskočna daska za preuzimanje predsjedničke dužnosti u stranci bila pobjeda na lokalnim izborima u Zadru.
Naime, već su protekli parlamentarni izbori pokazali da je Ostojić vrlo popularan među SDP-ovcima u Dalmaciji, osobito u Zadru čiji su članovi, među njima i Sabina Glasovac, bili na njegovoj privatnoj večeri s preko 150 SDP-ovaca u splitskom restoranu.
Čelnicu zadarskog SDP-a stoga smo pitali je li se pridružila Ostojićevoj udruzi i je li bila s njima na Hvaru, te kako komentira spekulacije o preuzimanju stranke radi sve većeg nezadovoljstva radom aktualnog predsjednika?
– Nisam članica udruge koju spominjete. U Hvaru sam zadnji put bila prije pet godina. U mom Zadru sam, u kampanji, svakodnevno u razgovoru s ljudima koji mi daju veliku podršku. Jedino preuzimanje za koje se pripremam je ono ključeva gradske uprave na Narodnom trgu, odgovornosti za grad i posla koji nas čeka nakon izborne pobjede – rekla je Glasovac demantirajući tako glasine.