Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Jugo remetilo plovidbu, ali i inspiriralo fotografe (FOTOGALERIJA)

26.04.2017. 22:00
Jugo remetilo plovidbu, ali i inspiriralo fotografe (FOTOGALERIJA)


Olujna južina ovih je dana uzrokovala velike probleme u pomorskom prometu zbog čega su jučer odgođene neke katamaranske i brodske linije prema otocima, a u utorak navečer katamaran Melita, brodara G&V line Iadera, imao je lakšu nezgodu. Naime, na liniji koja vozi učenike iz Zadra u Sali i potom u luku Bršanj na otoku Ižu, te se vraća u Zadar, prilikom pristajanja u luku Bršanj olujni nalet juga “bacio” je brod na trajektnu rampu pri čemu je Melita manje oštećena.
I Jadrolinijini brodovi imali su jučer problema s vožnjom po zadarskom arhipelagu. Jako jugo poremetilo je red plovidbe Jadrolinije pa su otočani imali problema s odlaskom kućama iz grada. Tako putnički brod Karolina, koji plovi umjesto Dore, a koji je iz Zadra za Preko trebao isploviti u 11.30 sati, nije isplovio. Putnici su tada krenuli prema Gaženici, ali trajekt koji je trebao isploviti u 12.15 sati također nije isplovio.
Jugo je uzrokovalo problem na brojnim brodskim i katamaranskim linijama, pa su tako otkazane katamaranska linija Zadar – Rivanj – Sestrunj – Zverinac – Božava – Brbinj, te katamaranska linija Zadar – Mali Iž – Veli Iž – Mala Rava – Rava, katamaranska linija Zadar – Molat – Brgulje – Zapuntel – Ist bez pristajanja u luke Molat i Brgulje. Pristajanje na otok Ist je u luci Kosirača. Otkazana je i brodska linija Zadar – Preko od 11.30 sati.