Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Najuporniji biciklisti nisu posustali ni pred divljim jugom (FOTOGALERIJA)

26.04.2017. 22:00
Najuporniji biciklisti nisu posustali ni pred divljim jugom (FOTOGALERIJA)


Jako jugo i tmurni oblaci koji su jučer poslijepodne prijetili kišom, krivci su podbačaja ovogodišnje biciklijade koju tradicionalno, 16. godinu za redom organizira Prirodoslovno-grafička škola u sklopu manifestacije Eko dani. Za razliku od prethodne godine kad je u biciklijadi sudjelovalo 300-tinjak biciklista, ove godine bilo ih je svega 60-ak.
– Mislili smo da nas jugo neće omesti, ali jest. Puno je manji odaziv nego prijašnjih godina. I u vožnji se to osjetilo. Na dionici gdje su biciklisti bili direktno izloženi vjetru, točno se vidjelo kako ih usporava. Izbrojao sam nešto preko 50 bicikala, što je puno manje od očekivanoga, ali pošto je splet okolnosti takav, možemo reći kako smo ove godine okupili malobrojne, ali hrabre i izdržljive. Trebalo je po tom vremenu prevaliti dionicu od 12 kilometara, rekao je Tomislav Grbin, ravnatelj Prirodoslovno- grafičke škole, za koju sam voli reći kako je mala škola, ali s puno talentiranih i svestranih učenika.
A taj talent izišao je na vidjelo u onom zabavnom dijelu programa. Nakon što su prethodna dva dana manifestacije program svojim nastupima uveličali glazbeno nadareni učenici izvodeći klasike na klavijaturama i violini, te pjevajući dalmatinske pjesme u pratnji gitare, jučer je ispred školske zgrade nastupio bend sa svim instrumentima i opremom, koje se ne bi posramili ni profesionalci.