Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nitko se nije izvukao s manje od dvije doživotne robije

29.04.2017. 22:00


VELIKA MISTERIJA, SUDBONOSNA ZA HRVATSKU BUDUĆNOST
U moru svjetskih i domaćih vijesti jedna je odmah odjeknula po cijeloj Hrvatskoj i uznemirila svekoliko pučanstvo. Ekonomski oporavak? Prestanak natezanja „lijevih” i „desnih”? Sređivanje problema sa slovenskom granicom? Ne! Ništa od tih banalnih stvari. Glavna vijest je ta da Žak Hudek ima nešto reći javnosti. U stvari, nema ništa reći jer ga nitko ništa ni ne pita, ali smo ipak saznali o čemu se radi. On naime ne želi otkriti tko će mu dizajnirati halje za nastup na Eurosongu. Odmah sam se uznemirio i duboko potresao. Moj se život urušava, jer se cijela moja budućnost temeljila na tome tko će Hudiću dizajnirati kostim. I mi svi u obitelji se sada jako grizemo i noćima ne spavamo. Što će obući Žak? S tim pitanjem se ustajemu ujutro i uvečer liježemo. Mira više nemamo. Ja sam se nadao da će odjenuti neke uske traperice i tijesno pripijenu košulju, ali ipak će to biti neke toge i duge halje kojima će počistiti pod za sobom.
Ali šalu na stranu. Da ne bi ispalo da smo samo mi Hrvati blesavi kada nas ovakve vijesti kao zanimaju, moram priznati da po onome što se piše u medijima, ni drugi nisu ništa pametniji. Zadnja vijest koju sam pročitao ticala se nekih sestara Kardišian, koje su se vozile na jahti i imale na sebi neke mini kupaće kostime koji su otkrivali toliko i toliko posto njihovih stražnjica. I sada cijeli svijet mora takve „vijesti” nalaziti na portalima. Nekada požalim za onim vremenima kada nam je jedini izvor informacija bila Slobodna Dalmacija i središnji dnevnik Televizije Zagreb.
KRIMINAL JE U AMERICI STVAR SVAKODNEVNICE
Valdec, kojega sam prošli tjedan lijepo pohvalio pa nije više onako mrk, u zadnjoj epizodi „Kronika zločina” je dao izjavu koja graniči s nemogućim. Rekao je jasno i glasno da je „kriminal u Americi stvar svakodnevnice”. Ta me izjava duboko potresla i odmah sam požalio jadne Amerikance koji moraju živjeti u tim strašnim uvjetima. Nisu oni sretni kao mi Europljani, gdje kriminala uopće nema, a pogotovo ga nema na Balkanskom poluotoku. A onda sam se malo zamislio. Zašto Valdec uopće najavljuje te emisije? RTL tv je otkupio američke dokumentarce koji su korektno napravljeni i nema potrebe da mi netko objašnjava o čemu se radi, a onda sam se sjetio. Radi se naime o tome da kada se dosnimi uvod i zaključak koji govori naš čovjek, onda to spada u nekakvu vlastitu produkciju, a pošto  dvije privatne nacionalne televizije imaju malo svoga programa, onda im ovo dođe kao neka „vlastita” proizvodnja. Jer, ipak… domaće je domaće, a pošto nemamo vlastitog kriminala moramo gledati priče o tom američkom.
p.s. kada smo već kod kronika zločina, ako ih već gledate obratite pažnju na nešto vrlo zanimljivo. Sve su to bešćutne ubojice koje su smakle nedužne ljude sa stotinjak uboda, otrovali ih, pregazili autima, zapalili… i radili druge maštovite stvari. Onda ih je policija uhvatila i sudila im. To je najzanimljivije u cijeloj priči. Nitko se nije izvukao s manje od dvije doživotne robije. Izgleda da nedužni ljudski život ipak ima svoju cijenu.
KAKO TO TRČE DJEVOJČICE?
Obično komentiram i ismijavam reklame koje su smiješne i glupe, ali ovo je prvi put da sam začuđen i da ne mogu shvatiti o čemu se radi. Prvo nam prikažu neku djecu i pitaju ih – kako trče djevojčice, pa je onda tu neki dječak koji treba pokazati kako to trče djevojčice, pa onda neka djevojčica pokazuje kako to trče djevojčice, pa neka djevojka… Uz to idu komentari kako bi se netko zbog toga „kako trče djevojčice” mogao uvrijediti i na kraju vidimo logo jedne tvrtke koja proizvodi higijenske uloške. Imam nekakvu inteligenciju, životno iskustvo, pa i nešto jadne škole imam, ali ja nikako ne razumijem kako to „trče djevojčice”, a pogotovo ne shvaćam kakve to ima veze s higijenskim ulošcima i zašto bi se netko trebao uvrijediti. Jedini koji bi se trebali naći uvrijeđeni smo mi gledatelji, ali to je već jedna druga, tužna priča.