Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Roman Segarić priprema knjigu “Leksikon zadarskih laureata”

26.04.2017. 22:00
Roman Segarić priprema knjigu “Leksikon zadarskih laureata”


Leksikon zadarskih laureata, naslov je izuzetno zanimljive knjige Romana Segarića, koja će s podnaslovom “pola stoljeća dodjeljivanja javnih priznanja” uskoro izaći iz tiska. U prvom poglavlju autor donosi službene akte Skupštine općine Zadar i Gradskog vijeća Grada Zadra od 1961. do 2016. godine i Javna priznanja od 1964. do 2016. godine. U drugom poglavlju je prikaz izgleda diplome i planete javnih priznanja, a potom slijede novčane nagrade javnih priznanja. U četvrtom poglavlju Segarić donosi popis počasnih građana grada Zadra, a u petom poglavlju je pred nama popis dobitnika nagrada Grada Zadra za životno djelo, popis dobitnika Nagrade Grada Zadra, Grba Grada Zadra i Diplome Skupštine općine Zadar, prvo za pojedince i grupe pojedinaca, a potom za pravne osobe, udruge i druge organizacije.
Na isti način Segarić u slijedećih pet poglavlja donosi i javna priznanja Zadarske županije. Slijedi analiza dodijeljenih javnih priznanja Grada Zadra. Riječ je o vrlo zanimljivom dijelu knjige u kojem autor donosi kronološki pregled i analizu pojedinih nagrada. Tu su i brojčani pregledi laureata Grada Zadra od 1964. do 2016. godine, te nam Segarić donosi broj i strukturu laureata dobitnika javnih priznanja Grada Zadra prema kategorijama, spolu i sektorima djelatnosti od 1964. do 2016. godine. Navodi i laureate bračne parove, braću, te očeve i sinove dobitnike javnih priznanja. Iduće poglavlje donosi analizu dodijeljenih javnih priznanja Zadarske županije, a potom slijedi pregled laureata dobitnika javnih priznanja Grada Zadra i Zadarske županije.
Konačno, u posljednjem pojavljuje autor nam donosi popis čelnika Grada Zadra od 1961. do 2017. i Zadarske županije od 1993. do 2017. godine.