Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U bicikliranju i prometnom znanju natjecala se 44 učenika

26.04.2017. 22:00
U bicikliranju i prometnom znanju natjecala se 44 učenika


“Sigurno u prometu”, županijsko natjecanje za učenike iz 11 osnovnih škola održano je jučer u OŠ Zadarski otoci.
– Sudjelovala su 44 učenika petih i šestih razreda i 10 mentora. Natjecanje se sastojalo od praktičnog djela, vožnje bicikla po poligonu i teorijskog dijela u kojem su učenici rješavali on line testove, odgovarali na pitanja o sigurnosti u prometu, poznavanju prometnih znakova, a ekipa svake škole sastojala se od dva dječaka i dvije djevojčice, kazao je Davor Barić, ravnatelj OŠ Zadarski otoci.
Natjecanje se provodi za učenike osnovnih škola s ciljem stjecanja novih znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te da djeca što bolje savladaju vještinu vožnje biciklom.
Organizatori natjecanja su Agencija za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatski autoklub u suradnji s Prometnom policijom PU zadarske.
Na državno natjecanje koje će se održati od 24. do 26. svibnja u OŠ Zadarski otoci idu učenici koji na županijskom natjecanju ostvare najbolje rezultate.
A nakon održanih školskih natjecanja pravo sudjelovanja na jučerašnjem, županijskom, izborile su škole: Bartula Kašića, Šime Budinića, Stanovi, Krune Krstića, Šimuna Kožičića Benje, Stjepana Radića – Bibinje, Jurja Barakovića – Ražanac, Privlaka – Privlaka, Vladimira Nazora – Škabrnja, Sukošan – Sukošan, Franka Lisice – Polača.