Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Za kupnju uređaja za oboljelu djevojčicu nedostaju još 2,5 tisuće kuna

26.04.2017. 22:00
Za kupnju uređaja za oboljelu djevojčicu nedostaju još 2,5 tisuće kuna


Humanitarna akcija “Za Margaritu”, pokrenuta na društvenim mrežama za potrebe kupnje komunikatora djevojčici Margariti Gregov iz Zadra, koja boluje od cerebralne paralize, uskoro će dobiti svoj sretan kraj. Nakon polaganog početka akcije u nju su se, između ostalih, uključili zadarski fotografi Željko Mršić i Fabio Šimićev, ponudivši svoje fotografije u zamjenu za uplate, stvar se brzo proširila po portalima i društvenim mrežama, pa je tako jučer do potrebne svote od 35.912,50 kuna preostalo prikupiti tek 2,5 tisuće.
– Budući da smo novac počeli skupljati dosta prije objavljivanja na Facebooku, kad mi je Željko pomogao otvoriti ovu stranicu već smo imali dobar dio iznosa, ali smo u jednom trenutku zapeli i nismo nikako mogli skupiti ostatak. Nakon otvaranja ovog profila odazvali ste se u velikom broju i primili smo velik broj uplata, tako da nam u ovom trenutku nedostaje još samo malo više od 2500 kuna. Hvala od srca svima!, objavila je jučer na stranici otvorenoj za tu priliku Agnes Gregov.
Nabavku komunikatora inicirala je obitelj Jurič, u kojoj se školovao terapeutski pas Hit, koji sada živi u obitelji Gregov. Kada su Gregovi krenuli s liječenjem takav komunikator nije bio dostupan na hrvatskom jeziku, no stvari su se ipak pomaknule. Samo na tržištu, ne i u HZZO-u.
– Nisam ni znala da se komunikator može nabaviti u Hrvatskoj, što je sada postalo moguće zahvaljujući jednoj riječkoj firmi koja je zastupnik. Logopedinja iz KBC Dubrava, koja je i pokrenula cijelu stvar, procijenila je da je uređaj pogodan za Margaritu, pa smo ga poželjeli kupiti, kaže Agnes Gregov, dodajući kako nažalost HZZO još uvijek ne pokriva trošak ovog pomagala.
– Ima sigurno još djece u Zadru koja bi imala puno kvalitetniji život uz ovaj uređaj, i zato bih željela da se ovaj problem, koji će brzo biti iza nas, riješi kroz sustav i da ga dobiju i druga djeca kojoj je potreban, priča ova Zadranka.
Margarita ne može govoriti niti hodati, te će joj komunikator uvelike olakšati život. Račun na koji se novac još uvijek može donirati, a bit će zatvoren po prikupljanju potrebnog iznosa, je: HR9523400093231193843 – Agnes Gregov.