Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

“Ninska tica trkačica”

26.05.2011. 22:00
“Ninska tica trkačica”


“Ninska tica trkačica” koja će se organizirati nakon Olimpijade. Prijave se vrše radnim danom od 7 do 15 sati u Gradskoj upravi ili na dan natjecanja do 17 sati na igralištu Dvorina


U povodu Dana grada Nina 7. lipnja te u okviru obilježavanja Svjetskog dana sporta u organizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Nina treći put zaredom u subotu 28. svibnja u 18 sati na igralištu Dvorina u centru Nina održat će se tradicionalna Dječja olimpijada, na kojoj će nastupiti mališani iz ninskog Dječjeg vrtića “Morska vila” te njihovi vršnjaci iz Područnog vrtića Poljica Brig. Djeca će se nadmetati u nekoliko zanimljivih disciplina i to u trčanju na 50 metara, bacanju teniske loptice, štafeti 4 x 25 metara, skoku u dalj s mjesta i mininogometu.
Najuspješniji će se okititi medaljama, nagradama, plaketama, majicama te će se hladiti sokovima. Sve to osigurao je Grad Nin preko ovogodišnjeg proračuna.
Inače, treba reći da se većina djece od početka ove godine aktivno priprema za ovu manifestaciju trenirajući jednom tjedno u sklopu sportske igraonice koju je za njih Grad Nin organizirao u dvorani OŠ Petar Zoranić u Ninu. Pored toga u protekla dva tjedna sva su djeca jednom tjedno trenirala discipline koje ih očekuju u subotnjem natjecanju. Organizator također poziva sve roditelje da prijave djecu do četiri godine s područja grada Nina, koja ne pohađaju vrtić, za utrku pod nazivom “Ninska tica trkačica” koja će se organizirati nakon Olimpijade. Prijave su radnim danom od 7 do 15 sati u gradskoj upravi ili na dan natjecanja do 17 sati na igralištu Dvorina.