Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Gagula: U Ploče idemo po pobjedu

26.05.2017. 22:00
Gagula: U Ploče idemo po pobjedu


U 33. kolu Treće HNL jug momčad Zadra mora put juga Hrvatske. Točnije u Ploče gdje ih s početkom u 17.30 sati očekuje dvoboj s Jadranom. Kao što je poznato momčad Ivana Pudara u prošlome je kolu poražena na gostovanju kod Hajduka II, prvaka Lige i budućeg drugoligaša. Zadrani su bili vrlo blizu osvajanja boda, ali su u sudačkoj nadoknadi utakmice primili zgoditak i put Zadra morali bez “plijena”. Bez obzira na to treba istaknuti da je Zadar na Poljudu odigrao vrlo dobru partiju i da je bilo malo sreće i spretnosti mogli su se u Krševanov grad vratiti i s trobodom. Ovako će u 33., pretposljednjem kolu Treće HNL jug iskupljenje tražiti u Pločama. Prošle jeseni Zadar je na Stanovima remizirao s Jadranom, utakmica je završila i bez pobjednika i bez golova. Ovoga proljeća Pločani igraju puno bolje, možemo slobodno kazati da su najveće iznenađenje nastavka prvenstva i vrlo vjerojatno Zadrane danas očekuje težak zadatak.
– Šteta zbog poraza u Splitu, smatram da smo bili bolji, poglavito to prvo poluvrijeme – kazivao je jučer mladi Zadrov igrač Josip Gagula.
– Mislim da ne bi bilo nezasluženo da smo u toj utakmici osvojili jedan bod, pa čak i sva tri. Međutim, nedostajalo je malo sreće u završnici utakmice, dogodio se mali pad koncentracije i Hajduk II je osvojio tri boda. Mi smo bili puno bolji u tom prvom poluvremenu, stvarali prilike i prijetili njihovom golu. U nastavku utakmice oni su bili nešto bolji, ali ova njihova pobjeda više je plod sreće, tj. naše nesreće, nego njihovog nogometnog znanja.
Slijedi gostovanje u Pločama kod Jadrana koji ovoga proljeća igra dopadljiv nogomet i bilježi vrlo dobre rezultate.
– Očekuje nas tvrda i neizvjesna utakmica u Pločama. Jadran ima kvalitetnu momčad, uostalom to su i dokazali prošle jeseni kada su na Stanovima s nama odigrali 0:0. Međutim, mi kao i u svakoj utakmici idemo po pobjedu. Tako će biti i u Pločama i nadam se da ćemo na kraju biti zadovoljni. Želimo se iskupiti za ovaj poraz u Splitu, kao i za ostale lošije izvedbe ovoga proljeća.
Ostala su dva kola do kraja sezone, osim gostovanja u Pločama, u zadnjem kolu na Stanovima dočekujete Zmaja iz Blata na Korčuli.
– Nama je cilj u ova dva posljednja kola odigrati što bolje i pokušati osvojiti svih šest bodova. Dat ćemo sve od sebe, a na kraju ćemo vidjeti što će nam to donijeti. Želimo pobjedama zaključiti ovu sezonu i zauzeti što bolju poziciju na ljestvici Treće HNL jug. A onda u sljedećoj sezoni krećemo po Drugu ligu – kazao je na kraju razgovora Josip Gagula.