Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Najvažnije je da Stanovi dobiju licenciju

Autor: Drago Bajković

26.06.2008. 22:00
Najvažnije je da Stanovi dobiju licenciju

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Veliki bi pritisak bio kada bismo morali igrati na Šubićevcu, bilo bi to kao da sve utakmice igramo u gostima. Uostalom i ta putovanja su poprilično teška pa svi skupa samo iščekujemo pozitivne vijesti o stadionu, kazao je Milin
U NK Zadar pripreme se obavljaju po već ustaljenom ritmu. Od noviteta jedino je Jozo Pletikosić stigao iz Solina. Radi se o igraču koji bi mogao pokriti lijevi bok, ali navodno još nije sve riješeno oko njegovih papira. Svakodnevna tema je obnova Stanova i pokušaj da Zadar ipak dobije licenciju za sezonu 2008./09.
– Na treninzima razgovaramo samo o tome. Nama igračima je to tema broj jedan – kazivao je jučer ujutro Ferdo Milin, prvotimac Zadra.
– Svi se nadamo da će posao biti zgotovljen do 17. srpnja i da će Stanovi dobiti licenciju kako bi u svom gradu mogli igrati prvenstvene utakmice. Veliki bi pritisak bio kada bismo morali igrati na Šubićevcu, bilo bi to kao da sve utakmice igramo u gostima. Uostalom i ta putovanja su poprilično teška pa svi skupa samo iščekujemo pozitivne vijesti o stadionu.
Ferdo je prije dvadesetak dana drugi put postao otac pa ga pored napornih priprema i kod kuće očekuje “ugodan” posao.
– Istina je, supruga i ja dobili smo kćer i dali joj ime Aneta Tina. Što reći nego da sam presretan. Što se tiče priprema tu se i nema što previše za reći. Naporne su, ali takve i moraju biti. Jedino što je ova vrućina jaka pa se treninzi poprilično teško podnose. Neka, što ih bolje odradimo to će nam kasnije biti lakše.
Slaže se Milin da je Zadar odlaskom Subašića i za koji dan Terkeša puno izgubio.
– Subašić i Terkeš su odigrali odlično prošlu sezonu i drago mi je što su ostvarili transfere. Mogu im kao suigrač poželjeti sreću da i u novim sredinama budu u najmanju ruku uspješni kao i u Zadru. Naravno da smo njihovim odlaskom puno izgubili, to nije upitno. Vjerujem da će uprava naći rješenja i dovesti dva-tri pojačanja kao što je i najavljeno. Mislim da neće biti “zime” za nas u novom prvenstvu. U vatru će ponovno mlade snage i vjerujem da ćemo opet napraviti dobar rezultat.
Pričalo se i o inozemnim ponudama za Milina.
– Za sada što se toga tiče nema ništa konkretno, a kada je tako onda sam u potpunosti koncentriran na pripreme Zadra – kazao je na kraju razgovora Ferdo Milin.
 
Započeli radovi na rekonstrukciji Stanova Jučer su započeli dugo očekivani radovi na stadionu Stanovi. kao što je poznato radovi obuhvaćaju postavljanje reflektora i rušenje zapadne tribine.
– Ono što smo dugo čekali napokon se događa. Započeli su radovi i sada se samo možemo nadati da će biti zgotovljeni do polovine srpnja. Tada ćemo uputiti zahtjev u HNS da nas posjete i daju nam licenciju za sezonu 2008./09. – kazao je jučer Novica Erlić, direktor NK Zadar.