Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Neće nam biti lakše u Ligi 16

Autor: Drago Bajković

26.06.2009. 22:00
Neće nam biti lakše u Ligi 16

Foto: Vedran SITNICA



U svakom slučaju Liga 16 nosi priliku da mlađim igračima ukaže povjerenje, a na njima je da to koriste na najbolji mogući način. Oni moraju biti svjesni da će to nositi veliku odgovornost i pritisak te da se oni moraju naučiti nositi s time – ističe Milin


Nogometaši Zadra nastavljaju u žestokom ritmu s pripremama za nadolazeću sezonu. Trener Dalibor Zebić i jučer ujutro održao je žestoki trening na nogometnom terenu Sportskog centra Višnjik. Oko 25-26 igrača bilo je jučer ujutro pod paskom Zadrova stratega i njegovih pomoćnika, s tim da su vratari trenirali odvojeno. Čini se da je već dio igrača koji su bili na probi napustili momčad sa Stanova, nakon što je Zebić u oglednoj utakmici dvije kombinirane momčadi utvrdio da neki od njih ne udovoljavaju onim uvjetima koje pred njih stavlja nastupanje u dresu prvoligaša sa Stanova. Ferdi Milinu, jednom od najiskusnijih u Zadrovim redovima ovo su tko zna koje pripreme po redu i sam kaže da mu je teško izračunati taj podatak.
– Pripreme kao pripreme. Rekao bih da nisu ni lakše ni teže nego one koje sam odrađivao do sada. Uvijek sam tvrdio da je pripremno razdoblje i dobar rad u njemu najvažnije po pitanju učinka svakog igrača u predstojećem prvenstvu – kazivao je jučer ujutro Milin.
Milin je svjestan da će Zadar u sljedećoj sezoni igrati u bitno izmjenjenom sastavu, po svemu sudeći, s brojnim mladim igračima kojim tek predstoji kaljenje u prvoligaškom razredu.
– Bit će to kao da sam u dječjem vrtiću – u šali je kazao Milin i nastavio:
– Kažu mi da izgledam mlađe, nego neki od mladaca pa me obzirom na te “komplimente” neće smetati da će momčad biti mlađa nego u prošloj sezoni. U svakom slučaju, onih kojih više nema, bez njih se može i mora, tako je to u profesionalnom nogometu. U svakom slučaju, Liga 16 nosi priliku da mlađim igračima ukaže povjerenje, a na njima je da to koriste na najbolji mogući način. Oni moraju biti svjesni da će to nositi veliku odgovornost i pritisak te da se moraju naučiti nositi s tim.
Milin smatra da sama činjenica što će u sljedećoj sezoni Prva HNL brojiti 16 klubova, neće biti i lakša nego neke prošle.
– Neće nam biti ništa lakše samom činjenicom da sada ima 16 prvoligaša. Itekako ćemo se morati namučiti da bi zauzeli što bolju poziciju. Treba vidjeti s kojim kadrom ćemo dočekati početak prvenstva. Još uvijek je nepoznica hoće li otići Terkeš, ali i bez obzira na to moramo se pojačati u napadu gdje smo tanki. Smatram da uprava kluba radi na tome i da će u sljedećim danima na Stanove stići igrači na koje ćemo najozbiljnije moći računati kada krene sezona. Još puno posla je pred nama. Moramo se dobro uigrati posebno u zadnjoj liniji, ako mislimo igrati u formaciji s četiri igrača u zadnjoj liniji. Sigurno da i sistem moraš podrediti kadru kakav imaš, barem sam ja pristalica takve ideje – kazao je na kraju razgovora Ferdo Milin.
Dodajmo da je na jučerašnjem treningu Zadra bio i jedan Brazilac i to Mihael Sales koji je navodno stigao iz Njemačke. Radi se o polivalentnom igraču koji može igrati i prema naprijed i prema nazad, a vidjet ćemo sljedećih dana hoće li Zadrov trener Dalibor Zebić dati pozitivnu ocjenu o njemu i hoće li karijeru nastaviti na Stanovima.