Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Bajkeri znaju gdje je dobar provod

26.06.2011. 22:00
Bajkeri znaju gdje je dobar provod


Glavni događaj bio je defile motorista od kampa Sv. Dominik, preko Turnja i Sv. Filipa i Jakova do biogradske rive


Nepunih  mjesec dana nakon Dana  Harleyja Davidsona Biograd je proteklog vikenda  bio ponovno stjecište jednog motodogađanja. Biogradski Duhovi po treći put  su organizirali veliku motofeštu koja je okupila veliki  broj bajkera iz Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine  te iz svih dijelova Hrvatske.  Iako autokamp Sv. Dominica nije bio napučen kao  lani, organizatori su zadovoljno trljali ruke.
Austrijanci digli  prosjek
– Za to su zaslužni bajkeri iz  Austrije koji su nam nešto povećali budžet. Šalu na stranu,  svega ovog ne bi bilo da članovi našeg kluba nisu uložili  veliki napor kako bi pripremili  ovaj motosusret. Svjesni smo  da je recesija i da je novca  svagdje malo, ali članovi našeg  kluba su sami pokosili travu,  iskopali kanale za kabele, pobrinuli se za transport kako bi  ugostili naše bajkere. Moram  istaknuti da svega ovog ne bi  bilo bez gradske uprave i gradonačelnika Ivana Kneza koji  nam je, u skladu sa svojim  mogućnostima, pomogao u  organizaciji ovog zahtjevnog  događaja. Kad napravimo završni račun, uvijek se nađe  neka kuna koju kanaliziramo  onima kojima je najpotrebnija, rekla nam je u veselom  raspoloženju prva biogradska  rokerica i kako se, šaleći se na  svoj račun, voli nazivati, “pijaruša” biogradskih Duhova  Branka Pelicarić.
Defile i igre na rivi
Kao i prošle godine glavni  događaj bio je defile motorista  od kampa Sv. Dominik, preko  Turnja i Sv. Filipa i Jakova do  biogradske rive gdje je sve sudionike dočekao nadaleko  poznati Ilirijin crni rižoto i  omiljeno piće svih bajkera, pivo. Među bajkerima bio je i  biogradski dogradonačelnik  Marijan Stopfer.
Nakon okrjepe i Paki Showa  na rivi, bajkeri su prionuli motoigrama poput spore vožnje,  guranja bačve, a prvi put upriličeno je i žensko potezanje  oko struka. Zanimljivo je da su  se među bajkere ubacili i zadarski policajci predvođeni  glasnogovornikom PU zadarske Elisom Žodanom. Zadarski policajci okupljeni su u  klub Blue Knights (Plavi Vitezovi) po uzoru na slična motoklub američkih policajaca.  Za dobro raspoloženje pobrinuli su se tvrdi rokeri Free Way  iz Sv. Filipa i Jakova, Vrane iz  Županje, Problem Child iz Zagreba i prvi put mađarski Iron  Maiden tribute band.
 


Biograd na europskoj motokarti




– U nepunih mjesec dana pokazali smo da možemo organizirati dvije velike motofešte. Biograd se time upisuje na europsku kartu kao izvanredno odredište za one koje na odmor polaze svojim motociklima. Kamp Sv. Dominika idealan je za takve goste, a na nama je da tu prednost prepoznamo i prezentiramo je kroz našu turističku ponudu, rekao je biogradski dogradonačelnik Marijan Stopfer.