Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bez promjena u rosteru STK Donat

26.06.2012. 22:00
Bez promjena u rosteru STK Donat


Od ovih igrača očekujem dodatni napredak u idućoj sezoni i vjerujem da se može napraviti barem mali korak više – rekao je trener Denis Karlović


Kao što je trener i čelni operator Donata Denis Karlović već duže vrijeme najavljivao, u iduću sezonu će stolnoteniski prvoligaš iz Zadra ući s identičnim rosterom koji su imali u prošloj sezoni. Tako će boje Zadra u Superligi ponovno braniti trojac Tomislav Maraković, Domagoj Maglić i Alan Jalžabetić. Sva tri igrača odradili su već prošlu sezonu u redovima Donata, nakon što su nekoliko sezona odradili u Dugom Selu. Prošle sezone četvrtim mjestom u regularnom dijelu Superlige doveli su Donat u doigravanje gdje su u polufinalu ispali od prvaka Dr. Časla.
– Od ovih igrača očekujem dodatni napredak u idućoj sezoni i vjerujem da se može napraviti barem mali korak više. Smatram da smo u vremenu kada se teško sklapa kraj s krajem napravili dobar posao, jer smo zadržali tri kvalitetna mlada igrača koja mogu dodatno napredovati. Cilj je ući u doigravanje, ali vjerujem da ovi igrači imaju mogućnost napraviti i više. Također vjerujem da su i oni donijeli dobru odluku kada su odlučili ostati u Zadru jer su protekle sezone prvi put nastupili u doigravanju za prvaka Hrvatske – ističe Denis Karlović.
Osim prve momčadi, Donat će u idućoj sezoni sastaviti i drugi sastav koji će nastupati u Prvoj ligi (drugi rang).
– Imamo u sastavu još i iskusnog Davora Karlovića te Stipu Josipovića koji će uz naše mlade igrače Antonija Goju i Antu Ražova činiti roster druge momčadi. Također će se i tamo naći Filip Miljatović, Danijel Mijatović i Josip Miljković koji su se vratili iz Jadere. Svi ti mladi igrači će kroz Prvu ligu stjecati vrijedno iskustvo.
Istaknuo je čelni čovjek Donata i dugoročni plan.
– Imamo dobar materijal za rad, pogotovo što se tiče mlađih igrača. Prezadovoljan sam sa sastavom prve i druge momčadi. Nama je u konačnici cilj s ovim igračima ostati u vrhu hrvatskog stolnog tenisa, a za dvije godine u Superligi igrati sa samo svojim igračima – zaključio je Karlović. Inače, mladi “donatovci” s treninzima počinju u ponedjeljak.