Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Mali grad, bogata kultura

26.06.2012. 22:00
Mali grad, bogata kultura


U organizaciji Hrvatske turističke zajednice održana je ovih dana u glavnom austrijskom gradu Beču prezentacija projekta EDEN, a s tim i pet hrvatskih destinacija izvrsnosti. Predstavnike turoperatora, turističkih agencija i medija koji su se odazvali u velikom broju, pozdravio je u ime Hrvatske turističke zajednice direktor predstavništva Ranko Vlatković te veleposlanik RH u Austriji Gordan Bakota.
Predstavnica glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Dubravka Auferber okupljenim predstavnicima austrijskih medija i turističkih agencija predstavila je i hrvatski kraljevski grad Nin, koji je 2010. godine dobio ovu prestižnu nagradu te ih pozvala da dođu i otkriju izvrsnost malog gradića bogatog kulturnim spomenicima i bogatim prirodnim ljepotama koje mame turiste.
Direktorica Turističke zajednice Grada Nina mr. sc. Marija Dejanović upoznala je nazočne s kvalitetnim obilježjima destinacije izvrsnosti kao što su položaj i prometna povezanost, čudesna prirodna i kulturna baština, događaji i manifestacije, gastronomska ponuda autohtonog šokola, ponuda suvenira i smještajnih kapaciteta.
Na skupu je ponovljen značaj EDEN nagrade koji se očituje u povećanju broja gostiju, prepoznatljivosti destinacije koja brine o ekologiji i očuvanju prirodne i kulturne baštine, kao i sudjelovanju u različitim europskim projektima.
Što se pak tiče grada Nina istaknuto je kako je starohrvatski kraljevski grad Nin zanimljiv kamping-turistima i obiteljima s malom djecom, a nagrada je potakla lokalno stanovništvo i upravu na ulaganje u smještajne kapacitete, ugostiteljske objekte, nove projekte i manifestacije, suvenire, uređenje.
Navedena prezentacija je inače dio programa promidžbe za koju je Hrvatska turistička zajednica dobila potporu od Europske komisije, te je u potpunosti ostvarena o trošku ovih institucija.