Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Petrović se zahvalio Kraljeviću i Delašu

26.06.2016. 22:00
Petrović se zahvalio Kraljeviću i Delašu


U posljednjoj pripremnoj utakmici pred odlazak u Torino, na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, hrvatska košarkaška reprezentacija u Pazinu je pobijedila Češku rezultatom 90:69. Bila je to druga uzastopna pobjeda izabranika Aleksandra Petrovića, nakon one protiv Kanade i to još uvjerljivija nego prethodna. Hrvatska je dominirala cijelim tijekom susreta, iskoristivši neigranje najboljih čeških igrača Tomaša Satoranskog i Jana Veselog, a najefikasniji su bili Darko Planinić sa 15 poena, Miro Bilan i Krunoslav Simon sa po 13, te Dario Šarić sa 12 koševa. Rok Stipčević, jedini Zadranin u reprezentaciji, postigao je šest poena.
– Odradili smo sve ono što smo htjeli. Kroz ovu utakmicu riješio sam i neke svoje posljednje dileme, a htio sam i dati šansu onim momcima koji su do sada igrali manje. Namjerno sam kidao ritam naše momčadi, kako bi imali što više otežavajućih okolnosti i moram reći da sam zadovoljan onime što sam vidio. Jedino što ne mogu reći je zašto smo u sve tri pripremne utakmice imali “dizel start” – kazao je Petrović.
Izbornik se zahvalio i prvoj dvojici igrača, na koje neće računati u Torinu i to prošlosezonskim članovima Zadra Filipu Kraljeviću i Anti Delašu.
– Dobro je što i ovaj drugi ciklus završavamo bez ozbiljnijih smetnji. Sada su nam u fokusu samo Italija i Tunis, jer ne plasiramo li se u polufinale, utakmica više nema. Uz dobru obranu sigurno možemo pobijediti Italiju, koji neki vide favoritom, a apsolutni prioritet nam je da ne smijemo podcijeniti Tunis, čemu smo skloni. Što se napadačkog dijela tiče, za ovu momčad definitivno ne brinem, a ako defanzivno budemo pravi, sigurno imamo šansu plasirati se na Olimpijske igre – zaključio je Petrović.
Prvu utakmicu na kvalifikacijskom turniru za OI Hrvatska igra 5. srpnja u 21 sat protiv domaćina Italije, a drugu dan kasnije u istom terminu protiv Tunisa. U drugoj skupini su Grčka, Iran i Meksiko. Polufinala su na rasporedu 8. srpnja, a finalna utakmica za odlazak u Rio de Janeiro 9. srpnja. Dodajmo i da je Italija u pripremnoj utakmici u Bologni nakon produžetka poražena od Kanade rezultatom 71:74. Izbornik Ettore Messina nije mogao računati na ozlijeđenog Andreu Bargnanija, a dodatne probleme stvorile su mu ozljede Daniela Hacketta i Marca Belinellija.