Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Finale uz “Da te mogu pismom zvati”

26.07.2010. 22:00
Finale uz “Da te mogu pismom zvati”


U predivnom ljetnom ambijentu pred oko tri tisuće posjetitelja u nedjelju navečer u sklopu ninskog Kulturnog ljeta, na ljetnoj pozornici pored predromaničke crkvice sv. Križa cjelovečernji koncert održala je čuvena šibenska dalmatinska klapa Maslina. Desetorica članova, pet pjevača i pet glazbenika, uz tehničku i scensku potporu od strane tehničkog osoblja Miroslava Milića, Igora Topolčića i Branislava Ilića, u sat i pol koliko je trajao koncert Ninjanima i njihovim brojnim gostima, podarili su pregršt poznatih skladbi iz njihovog bogatog glazbenog repertoara.
Koncert kojem nije mogla “nauditi” ljetna bura te za ovo doba godine neprimjerena hladnoća, krenuo je skladbom Noći u Dalmaciji a nastavljen s ostalim pjesmama u kojima su na osebujan način šibenski pučki pjevači opjevali brojne dalmatinske gradove počevši od Šibenika preko Splita i Zadra do Vele Luke, Trogira i drugih. Nije bilo pjesme koju sa izvođačima zajedno nije pjevala i razdragana publika, a koje su uglavnom ispisali poznati tekstopisci Jakša Fijamengo, Frane Bilić, Dušan Šarac, Ivica Badurina te Arsen Dedić, čija je skladba Ko će naše smokve brati doživjela svojevrsnu praizvedbu.
Upečatljiv dojam ostavio je odsviravši u  dvije skladbe solo na gitari najmlađi a iznimno talentirani član klape Ante Stošić, kako ga od milja njegove kolege glazbenici zovu Ante Padovanski. Stošić se je toliko dojmio publici da je morao nakon snažnog pljeska izvođenje ponoviti i po drugi put.
 Koncertu kojem su uz brojne posjetitelje nazočili gradonačelnik Emil Ćurko, predsjednik ninskog GV-a Davor Ćurjurić, gradski vijećnici te dekan ninskog dekanata i nadžupnik don Šime Kevrić, gosti iz Šibenika su uz ostale izveli skladbe Konobo moja, Ludo more, Vratija se Šime, Ćakule ko voli ćakule, Ružo moja crvena, Dalmatinac sam, Kroacijo iz duše te ljubim, Maslina je neobrana. Na kraju u stilu šlaga na tortu izvedena je najveća uspješnica klape Maslina, Da te mogu pismom zvati. Šibenski pjevači ispraćeni su na kraju s ljetne pozornice burnim ovacijama i gromoglasnim pljeskom publike.
Na dolasku u grad Nin i za mnoge nezaboravnom nastupu u ime gradonačelnika Emila Ćurka i njegovih suradnika riječi zahvale uputila im je stručna suradnica za društvene djelatnosti grada Nina prof. Mirjana Knežević, najavivši slično događanje u nedjelju 1. kolovoza, kada će se Ninjanima na istom mjestu predstaviti pjevači klape KUD-a Cambi iz Splita.