Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Djeca raspjevala i rasplesala Sukošan

26.07.2011. 22:00
Djeca raspjevala i rasplesala Sukošan


Dvanaesti po redu Dječji festival poznatih melodija “Sukošan 20101.” na pozornici Sportskog centra u utorak navečer je okupio 23 mladih izvođača iz Zadra, Poličnika, Maslenice i Zagreba te ponajviše iz Debeljaka i Sukošana. Nesumnjivo, dječji  festival postaje svojevrsni zaštitni znak Sukošana.
Mladi izvođači su pred oko tisuću gledatelja pjevali uživo uz pratnju orkestra koji broji gotovo 20 mladih članova s mandolinama, akustičnim, električnim i bas gitarama, klavijaturama, bubnjevima i udaraljkama te pratećih vokala.. Naime, ovaj festival se razlikuje od sličnih jer mladi izvođači pjevaju uživo uz glazbenu pratnju Glazbene škole Korona, svojevrsnom putujućom glazbenom školom meštra, entuzijaste, učitelja i mentora Darka Vlašića.
Festival posljednjih nekoliko izdanja nije natjecateljski pa su u opuštenoj atmosferi bez treme i neizvjesnosti iskazali sav svoj zavidni talent. Mladi pjevači svom su meštru Darku zahvalili besprijekorno izvedenim pjesmama, atraktivnom koreografijom i upečatljivim scenskim nastupom. Dva sata pjesme proletjelo je u tren, a pljesak koji na kraju nije prestajao, bio je najbolja potvrda da se dječji trud i rad isplatio. Festivale su vodile Elena Serdan Petkovski i Petra Krešan.
Sedmogodišnja Gloria Duspara iz Maslenice zadivljujućom je lakoćom i bez imalo treme izvela baletnu točku. Svojevrsno finale večeri bio je nastup mladog sportskog plesnog para Matea Krcića (14) iz Zadra i Lore Lonić (13) iz Bibinja. I najnemirnija djeca koja su cijelu večer skakala, ciktala i vikala ispred pozornice 15-ak minuta stajala su sasvim mirno.