Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U Ninu proslavljen blagdan sv. Jakova

26.07.2011. 22:00
U Ninu proslavljen blagdan sv. Jakova


U Ninu je svečano proslavljen zavjetni blagdan Sv. Jakova apostola. Blagdansko slavlje okrunjeno je koncelebriranim misnim slavljem koje je u svetištu sv. Anselma uz sudjelovanje dekana Ninskog dekanata i nadžupnika don Šime Kevrića predvodio don Nikola Tokić.
Na početku euharistije okupljene vjernike i hodočasnike te don Nikolu Tokića pozdravio je don Šime Kevrić.
– Sv. Jakov apostol nam je svijetli primjer kako da izvršavamo svoje poslanje kao kršćani, ljudi i vjernici. Budimo i mi apostoli 21. stoljeća kako to od nas traži sv. Jakov. Želim zaista da riječi koje će večeras pred nama progovoriti don Nikola nađu mjesta u životu svakog od nas. Neka nas one potaknu da budemo svjetlo i sol i neka ukažu na značenje i važnost sv. Jakova apostola u životu kršćanina, rekao je don. Šime.
Don Nikola je istaknuo da je sveti Jakov prvi među apostolima koji je podnio mučeničku smrt pa je s te strane on hodočasnik koji nas vodi k našem neizmjernom Bogu i koji nas ujedinjuje u ljubavi i vjeri.
– Mi slavimo ovaj dan ne kao dan njegove smrti, nego kao zavjetni blagdan. Kad se radujemo novom životu kad u našim obiteljima očekujemo prinovu, nastojimo počastiti taj novi život i svetost sv. Jakova upravo u imenima svoje djece, kazao je don Tokić.