Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Darija Šimunov za sedam dana useljava u gradski stan!

Autor: Suzana Bandić

26.07.2012. 22:00
Darija Šimunov za sedam dana useljava u gradski stan!


– U ovom stanu koji smo namijenili Dariji Šimunov potrebno je napraviti neke preinake, popravke i slično, a postoji i dug prema Elektri od oko sedam i pol tisuća kuna. Kriza je, ali nastojat ćemo sve to riješiti što je prije moguće – kaže Pešut ističući kako je osoba koja trenutačno koristi taj stan suglasna s rješenjem koje je njegov ured osmislio za njega


Darija Šimunov, studentica oboljela od multiple skleroze koja već godinama, na samom rubu egzistencije, živi u podstanarskom stanu s majkom, za sedam dana trebala bi useliti u gradski stan. Obećao je to jučer Mario Pešut, pročelnik Ureda za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra, a nakon dosadašnjih brojnih obećanja koje je Pešut dao, jučerašnje je potkrijepljeno i konkretnim stambenim prostorom.
Riječ je o dvosobnom stanu, veličine 55 metara četvornih koji se nalazi u Ulici sv. Vinka Paulskog, a u kojemu trenutačno živi jedan branitelj, i sam s teškim zdravstvenim i egzistencijalnim problemima. Njemu će, kaže Pešut, Grad Zadar već sljedeći tjedan adaptirati jedan manji stan, također u vlasništvu Grada.
– U ovom stanu koji smo namijenili Dariji Šimunov, također, je potrebno napraviti neke preinake, popravke i slično, a postoji i dug prema Elektri od oko sedam i pol tisuća kuna. Ujedno, potrebno je urediti i taj drugi stan koji je u prilično lošem stanju. Kriza je, ali nastojat ćemo sve to riješiti što je prije moguće – kaže Pešut ističući kako je osoba koja trenutačno koristi taj stan suglasna s rješenjem koje je njegov ured osmislio za njega, a samim time i Dariju Šimunov.
– Zadovoljna sam i želim vjerovati da je ovo sada kraj moje i kćerine dugogodišnje agonije i povlačenja po tuđim stanovima, neizvjesnosti i neimaštine kroz koju smo prolazile. Stambeno pitanje neizmjerno mnogo nam znači, kako u materijalnom smislu, jer više nećemo morati plaćati podstanarstvo, a tako i u onom emotivnom. Obje ćemo moći imati mir – kaže Darijina majka Tanja ističući kako je i njezina kći jučer odahnula čuvši konačno neke pozitivne vijesti.
Hrabre majka i kći ističu kako su sve nedaće koje im je životni put nanio uspješno do sada savladavale zahvaljujući i brojnim dobrim i nesebičnim ljudima koji su im priskočili u pomoć u teškim trenucima. Jedna od tih osoba svojom profesionalnošću, ali prije svega jednim ljudskim i srdačnim pristupom oduševila je Dariju.
– Ovom prilikom željela bih zahvaliti Zrinki Mitrović, mladoj djevojci zaposlenoj u tvrtci Beata Vita, specijaliziranoj za kućnu njegu starih i općenito nemoćnih osoba na svemu što je učinila za mene. Imam iskustava s kojekakvim asistentima od kojih su neka bila vrlo razočaravajuća. Zrinka može biti uzor mnogima, pa čak i starijim i iskusnijim ženama u ovom poslu. Zrelost, odgovoran pristup poslu i pouzdanost samo su neke od vrlina ove mlade dame koje su me impresionirale. Ništa joj nije teško, ništa ne smatra preprekom i sasvim prirodno i samoinicijativno uviđa što je potrebno napraviti. Stvari uredi kako treba bez imalo nećkanja, sustezanje ili dvojbe – obrazlaže Darija motive izdvajanja upravo mlade djevojke iz mnoštva osoba s kojima se u istim okolnostima susrela.