Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Jimmy: Zadarski trg ima najbolju akustiku u Europi

Autor: Irena Jurjević

26.07.2013. 22:00
Jimmy: Zadarski trg ima najbolju akustiku u Europi

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Nigdje ne ostajem dulje od tri dana – to je takav način života. Treba putovati – ne ostajati, poručuje Zadranima Jimmy Crall, nadaleko poznati ulični performer koji kao »one-man-show« sa svojom gitarom, bubnjem i harmonikom može odsvirati uistinu šarolik repertoar.
 Jedna od pjesama koju je nedavno uvrstio na listu je i Kalelarga, koju ga je naučio stanoviti sugrađanin Ivan, a za pothvat učenja lokalne pjesme »bocnuo« ga je Duško Nonković Bućo kazavši mu jednom »kako samo pjeva na engleskom i da ne zna ni jednu hrvatsku pjesmu«.
Sada zna. Uz živopisne šalabahtere, doduše, ali zna. Demonstrirao nam je. A CD-ROM Tomislava Ivčića kupio je, kaže, već odavno.
U Zadar dolazi od 2004. godine, i uvijek mu se vraća, kaže:
– Zadar je otvoren grad. Ima i drugih otvorenih gradova, ali ovaj je poseban. Ovaj trg ima najbolju akustiku u Europi za ulične svirače. Njegova veličina je taman. A i ljudi su brižni. Prije sedam godina tadašnji zamjenik dogradonačelnika mi je ostavio ceduljicu na kojoj je napisao da mu se obratim ako budem imao ikakvih problema. I platio mi kavu. A Stjepan Felber iz Turističke zajednice Grada Zadra svake godine mi pošalje božićnu čestitku.